Uvaříme si vanilkový pudink podle návodu, pokud se nebude podávat malým dětem, můžete přidat rum nebo vaječný koňak. Tímto pudinkem slepujeme k sobě bebe sušenky tak, aby nám nakonec vznikl dlouhý had.
2
Když máme sušenky všechny k sobě slepené, polijeme nebo potřeme čokoládovou polevou a posypeme libovolnými oříšky.
3
Dobré jsou pistácie, ale jsou nákladnější, proto postačí i vlašské či lískové. Necháme nejraději do druhého dne ztuhnout a odležet do ledničky, aby sušenky natáhly vlhkost a vše pořádně k sobě ztuhlo.
4
Krájíme přes roh, aby byla vidět krásná mozajka tmavých sušenek a světlého pudinku. Dozdobíme ovocem a šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Nela
|13. 3. 2013 10:32
Tak toto je dámy opravdu lahodný výmysl promazat bebe sušenky,... bohaaaaaaaa O:-) Ale tak hlavně, že si na něm pošmakujete a vašim dětičkám a rodince chutná ;-) 8-)
Markéta Roubalová
|19. 11. 2006 10:58
vynikající pochoutka. Rada pro tvary. Nemusíte dělat pouze hada, ale můžete vytvarovat do různých tvarů. Např.podkova,srdce, kruh, čtverec... Samozřejmě musíte podle potřeby přidat materiál.
Jana z VM
|15. 5. 2006 07:09
Tak jsem ho konečně vyzkoušela a udělala jsem ho tak, jak radila Pavla - měla jsem dva balíčky BEBE sušenek - světlé a tmavé a dvě šlehačky, taky světlou a tmavou. Střídavě jsem to naplnila, ještě nahoře potřela šlehačkou a ztuhlé potřela čokoládovou polevou.Ještě večer jsem kousíček ochutnala. Je to vynikající !!! Ale i z těch dvou balíčků sušenek je to fakt málo pro pět lidí a ještě jsem dávala ochutnávat známým. Příště alespoň ze čtyř balíčků. S tou šlehačkou to je tak lahodné !!! Stojí to opravdu za vyzkoušení !! Podle mého názoru je tento recept, spolu s Tiramisu po česku, nejlepší nepečená dobrota !! :o)
Jana z VM
|5. 4. 2005 08:54
Taky bude dobré střídat puding se šlehačkou, nebo oběma šlehačkami, určitě pochoutka :))
Milan Macek
|3. 2. 2005 14:19
I ja ho delam, manzelka me vzdy pochvali :o))) Jsou opravdu moc dobre, jen toho vzdycky nadelal, protoze cele rodine moc chutna ....kdyz se dobre vychladi, je opravdu SUPER, vrele doporucuji.
Pavla Yvarová
|31. 1. 2005 09:20
Já tyto řezy plním šlehačkou, střídám bílou a pařížskou. Když nemám pařížskou tak střídám světlé a tmavé BB sušenky. Je to moc dobré.
Hanka
|28. 1. 2005 12:19
Je to na přípravu lehké,takže můžou maminkám pomáhat i děti.S pudinkem to je lepší než s krémem.Takže děkuji,je to vážně skvělé!