TĚSTO: Cukr žloutky a olej třeme. Přidáme vlažnou vodu, mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto rozdělíme na dva díly. Do jednoho dílu dáme 2 lžíce kakaa. Těsto světlé nalijeme do jednoho srnčího hřbetu
2
a těsto tmavé nalijeme do druhého srnčího hřbetu. Upečeme.
3
KRÉM: Vejce s cukrem šleháme nad párou, až zvětší objem. Necháme trochu vychlanout a přídáme máslo, moučkový cukr a rum.
4
Upečené srnčí hřbety rozkrájíme podle vroubků. Při slepování krémem postupujeme tak, že vždy vezmeme jeden díl světlý a jeden díl tmavý. Postup opakujem až máme metrovou buchtu. Celé nakonec polijeme čokoládovou polevou. Necháme v ledenici ztuhnout a před podáváním krájíme šikmo.