• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Metrová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Metrová buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Metrová buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr krupice
    • 5
      ks vejce
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 1
      sklenice voda
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • mléko 1/2 l
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks máslo 1/8
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce kakao
    • mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
5 žloutků, cukr, sklenici horké vody a sklenici oleje ušleháme. Po vypnutí šlehače se přidá mouka a prášek do pečiva a sníh ušlehaný z bílků.
2
**Krém: **z 1/2 litru mléka uvaříme vanilkový pudink a vše do vychladlého pudinku jemně zamícháme. Rozkrájenou buchtu promazáváme, lepíme zpět k sobě a polijeme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Pastirčáková | 2. 7. 2005 20:49

    Di to napsala úplně přesně, popis tohoto receptu je opravdu jen pro znalce. Bylo by dobré při psaní postupu myslet i na ty, co s pečením nemají až takové zkušenosti. Já tento recept znám a dělám ho přesně tak, jak je uvedeno v příspěvcích výše, kombinuju tmavý a světlý korpus, nakonec polévám polevou, mňam.

  • Maida | 2. 7. 2005 13:16

    Tak tohle je u nás doma nejoblíbenější moučník. Bohužel postup je zcela špatný a nesrozumitelný.

  • Di | 30. 6. 2005 07:56

    Přesně tak se to dělá, jak píše Libuše Romančíková. Já ještě jednotlivé plátky trochu pokropím rumem, případně kávou. Další variantou je trocha pikantní marmelády pod krém. Vršek nově vzniklého hřbetu také polévám polevou, ale lze jen pomazat krémrm. V každém případě se však plátky při podávání musí krájet šikmo. Jinak by celá pracná příprava neměla žádný smysl.

  • Libuse Romančíková | 29. 6. 2005 19:47

    Souhlasím s Di.Takovýto popis přípravy neříká nikomu vůbec nic.Já tyto řezy znám a tak vím,že se pečou v srnčím hřbetu.Těsto rozdělím na 2 poloviny.Z toho jednu obarvím kakaem a naliju do dvou hřbetů.Peču oba najednou.Po vyklopení a vychladnutí nakrájím na plátky a spojuji k sobě krémem střídavě světlý a tmavý naležato za sebou.Vzniknou opět 2 srnčí hřbety,které pomažu krémem a cik cak poleju čok.polevou.Dám vychladit a pak krájím.Ale pozor!Musíme krájet šikmo,v úhlu 45°.Řezy potom vypadají zajímavě.Já peču :5 vajec,300g cukru,12 lžic oleje,10 lžic vody,300g hl.mouky a 1 prášek. Krém:1/2 litru mléka,2 vanil.pudinky a vanil.cukr=uvařit.Utřít 1 máslo s mouč.cukrem a pomalu zašlehávat vychladlý pudink.

  • Marta | 29. 6. 2005 13:18

    Pro Alenu D. S Metro řezy, pokud myslíte 5 ks v krabičce, piškot, krém a každý kousek obalený marcipánem, tak s tím to nemá společné nic!

  • Di | 29. 6. 2005 13:07

    Nezlobte se, ale to je recept pro ty, kteří ho již znají. Neznalec se nedozví nic. Ani to, že má těsto upéci ve formě hřbetu. Nebo se mýlím?

  • Alena D. | 28. 6. 2005 23:17

    Je to to same jako Metro rezy, jak to prodavaji v obchode? To je totiz lahudka mnam mnam.

  • Marta | 28. 6. 2005 15:54

    Já polévám čokoládovou polevou. Do krému přidávám na kousky nakrájený ananas.

  • Estel | 28. 6. 2005 15:39

    Ja dělám podobně,ale:v srnčích hřbetech,polovina tmavá,polovina světlá a krém tvořím ze solamylu.No a navrch čok.polevu.Takovou speciální,na jinou buchtu se sní nedělám.Přidává se do ní rum,máslo,kakao,cukr-ve vodní lázni.Je to hrozná mňamka.Je to jedna z našich nejsvátečnějších dobrůtek.naposled jsem ji dělala před měsícem k narozeninám.

  • Jana Tichá | 28. 6. 2005 15:02

    Jano, popsala jste to přesně. To je ten správný postup. Zbytkem krému potřeme povrchu a posypeme strouhanou čokoládu. Já také dělám krém z pudingu a másla, bez ořechů.

  • Jana | 28. 6. 2005 14:57

    Tento zákusek děláme také ale říkáme mu metrový řez - je výborný. Nevím přesně z hlavy, jestli těsto děláme stejně ale do jedné poloviny těsta přidáváme kakao a pečeme v srnčích hřbetech. Potom se střídavě slepují světlé kousky s tmavými a když se to pak krájí ze šikma vypadá to moc pěkně. Krém pak děláme klasický pudinkový (vanilkový) a dáváme celé máslo (250 g).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Kakao Máslo Mléko Mleté ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Jemná cuketová pomazánka s ricottou

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Fazolový salát - rychle a chutně

Fazolový salát - rychle a chutně

Thajská polévka

Thajská polévka

Hovězí sendvič s nakládanými kedlubnami

Hovězí sendvič s nakládanými…

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

18
Citronová bábovka s mákem
Citronová bábovka s mákem
18
Grilovaná kořenová zelenina
Grilovaná kořenová…
16
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
14
Čevapčiči po našem
Čevapčiči po našem
13
Mrkvovo-kedlubnové placky
Mrkvovo-kedlubnové placky

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

Dramatický duel v Survivoru: Hysterický Michael versus Dominika! Kdo vypadl?

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Metrová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact