• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Metrová buchta
Napište svůj komentář k receptu

Metrová buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Metrová buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g cukr krupice
    • 5
      ks vejce
    • 1
      sklenice rostlinný olej
    • 1
      sklenice voda
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Krém
    • mléko 1/2 l
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 1
      ks máslo 1/8
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžíce kakao
    • mleté ořechy

Postup přípravy receptu

1
5 žloutků, cukr, sklenici horké vody a sklenici oleje ušleháme. Po vypnutí šlehače se přidá mouka a prášek do pečiva a sníh ušlehaný z bílků.
2
**Krém: **z 1/2 litru mléka uvaříme vanilkový pudink a vše do vychladlého pudinku jemně zamícháme. Rozkrájenou buchtu promazáváme, lepíme zpět k sobě a polijeme čokoládou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Andrea Pastirčáková | 2. 7. 2005 20:49

    Di to napsala úplně přesně, popis tohoto receptu je opravdu jen pro znalce. Bylo by dobré při psaní postupu myslet i na ty, co s pečením nemají až takové zkušenosti. Já tento recept znám a dělám ho přesně tak, jak je uvedeno v příspěvcích výše, kombinuju tmavý a světlý korpus, nakonec polévám polevou, mňam.

  • Maida | 2. 7. 2005 13:16

    Tak tohle je u nás doma nejoblíbenější moučník. Bohužel postup je zcela špatný a nesrozumitelný.

  • Di | 30. 6. 2005 07:56

    Přesně tak se to dělá, jak píše Libuše Romančíková. Já ještě jednotlivé plátky trochu pokropím rumem, případně kávou. Další variantou je trocha pikantní marmelády pod krém. Vršek nově vzniklého hřbetu také polévám polevou, ale lze jen pomazat krémrm. V každém případě se však plátky při podávání musí krájet šikmo. Jinak by celá pracná příprava neměla žádný smysl.

  • Libuse Romančíková | 29. 6. 2005 19:47

    Souhlasím s Di.Takovýto popis přípravy neříká nikomu vůbec nic.Já tyto řezy znám a tak vím,že se pečou v srnčím hřbetu.Těsto rozdělím na 2 poloviny.Z toho jednu obarvím kakaem a naliju do dvou hřbetů.Peču oba najednou.Po vyklopení a vychladnutí nakrájím na plátky a spojuji k sobě krémem střídavě světlý a tmavý naležato za sebou.Vzniknou opět 2 srnčí hřbety,které pomažu krémem a cik cak poleju čok.polevou.Dám vychladit a pak krájím.Ale pozor!Musíme krájet šikmo,v úhlu 45°.Řezy potom vypadají zajímavě.Já peču :5 vajec,300g cukru,12 lžic oleje,10 lžic vody,300g hl.mouky a 1 prášek. Krém:1/2 litru mléka,2 vanil.pudinky a vanil.cukr=uvařit.Utřít 1 máslo s mouč.cukrem a pomalu zašlehávat vychladlý pudink.

  • Marta | 29. 6. 2005 13:18

    Pro Alenu D. S Metro řezy, pokud myslíte 5 ks v krabičce, piškot, krém a každý kousek obalený marcipánem, tak s tím to nemá společné nic!

  • Di | 29. 6. 2005 13:07

    Nezlobte se, ale to je recept pro ty, kteří ho již znají. Neznalec se nedozví nic. Ani to, že má těsto upéci ve formě hřbetu. Nebo se mýlím?

  • Alena D. | 28. 6. 2005 23:17

    Je to to same jako Metro rezy, jak to prodavaji v obchode? To je totiz lahudka mnam mnam.

  • Marta | 28. 6. 2005 15:54

    Já polévám čokoládovou polevou. Do krému přidávám na kousky nakrájený ananas.

  • Estel | 28. 6. 2005 15:39

    Ja dělám podobně,ale:v srnčích hřbetech,polovina tmavá,polovina světlá a krém tvořím ze solamylu.No a navrch čok.polevu.Takovou speciální,na jinou buchtu se sní nedělám.Přidává se do ní rum,máslo,kakao,cukr-ve vodní lázni.Je to hrozná mňamka.Je to jedna z našich nejsvátečnějších dobrůtek.naposled jsem ji dělala před měsícem k narozeninám.

  • Jana Tichá | 28. 6. 2005 15:02

    Jano, popsala jste to přesně. To je ten správný postup. Zbytkem krému potřeme povrchu a posypeme strouhanou čokoládu. Já také dělám krém z pudingu a másla, bez ořechů.

  • Jana | 28. 6. 2005 14:57

    Tento zákusek děláme také ale říkáme mu metrový řez - je výborný. Nevím přesně z hlavy, jestli těsto děláme stejně ale do jedné poloviny těsta přidáváme kakao a pečeme v srnčích hřbetech. Potom se střídavě slepují světlé kousky s tmavými a když se to pak krájí ze šikma vypadá to moc pěkně. Krém pak děláme klasický pudinkový (vanilkový) a dáváme celé máslo (250 g).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Vaření Výjimečný den Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Kakao Máslo Mléko Mleté ořechy Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Kuře na soli

Kuře na soli

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Afrika řezy

Afrika řezy

Tvarůžková pomazánka speciál

Tvarůžková pomazánka speciál

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Čokoládový koláč "kokoska"

Čokoládový koláč "kokoska"

Smothie-Kiwi a banán

Smothie-Kiwi a banán

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

233
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
168
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
83
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
76
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…
72
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
AHA.cz Drama na koncertě Marka Ztraceného: Masáž srdce na pódiu

Drama na koncertě Marka Ztraceného: Masáž srdce na pódiu

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Velký horoskop na červenec: Kdo zažije značné životní turbulence a koho čeká dusno ve vztahu?

Ženy.cz Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Jak se správně (ne)opálit? Na bronzovou kůži nespěchejte a pořiďte si kšiltovku

Blesk.cz Herečka Alena Mihulová (60): Strašidelné dědictví! Žije v márnici

Herečka Alena Mihulová (60): Strašidelné dědictví! Žije v márnici

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

Denní horoskop na pondělí 30. 6. 2025: Kdo se pohádá s partnerem a kdo bude řešit finance?

  • Recepty.cz
  • Metrová buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact