• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Metr (šachovnice)
Napište svůj komentář k receptu

Metr (šachovnice)

autor: Gertruda
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Metr (šachovnice)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      žloutek
    • 250
      g cukr krupice
    • 0,75
      sklenice voda
    • 0,75
      sklenice olej
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,75
      balení prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 2
      lžíce kakao
    • krém
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Třeme (mixujeme ručním šlehačem). Přidáme mouku a prášek do pečiva. Vmícháme sníh. Těsto rozdělíme na 2 poloviny, do jedné přidáme kakao.
2
Pak zvlášť upečeme asi na 180 °C ve formě na srnčí hřbet.
3
Vychladlé nakrájíme na pásky a spojíme krémem. Vzniknou 2 kusy, které položíme na sebe (nebo si necháme 2 menší, pokud máme kulatou formu srnčího hřbetu).
4
Polejeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gertruda | 16. 8. 2007 13:11

    Omlouvám se.Máte pravdu-peču to opravdu ve formě na biskupský chlebíček,pak nakrájím na tři pruhy a pospojuju krémem.Peču to podle receptu na metrový dort,ale spojuji šachovnici.

  • Helena Hamerská | 9. 8. 2007 15:42

    Je jedno, jestli to je forma na srnčí hřbet nebo na biskupský chlebíček. Může to být jakákoliv forma, třeba i dortová. Jen musí mít tmavý i světlý stejný tvar. Pak je můžeme nakrájet libovolně, ale oba stejně, a přeházeně je poskládáme do původní formy. Při tom je slepíme. Po vyklopení je ozdobíme.

  • Anonym | 31. 7. 2007 12:32

    Srnčí hřbet (už název) je kulatý.Hranatá forma je forma na biskupský chlebíček.Takže asi tato forma ne ?

  • Tereza J. | 30. 7. 2007 17:40

    Ak je to metrový koláč, tak ten už je.

  • Kuchařka on-line | 30. 7. 2007 16:33

    Foto bude zítra, vydržte :-)

  • Hela - | 30. 7. 2007 16:30

    Je to zmateně napsané.Je to starý recept Metrový dort. Prostě upeče se jeden srnčí hřbet bílý a jeden tmavý. Pak krájíme jednotlivé porce a slepujeme vždy bílý-tmavý-bílý-tmavý ... až nám vznikne srnčí hřbet metr dlouhý. Pak krájíme šikmo pod úhlem 45 stupňů. Výsledný kousek moučníku je svisle pruhovaný (nikoli šachovnice).

  • Jana z VM | 30. 7. 2007 16:25

    Ani já to nepochopila. Chtělo by to vidět....

  • Lenka Hrmová | 30. 7. 2007 15:52

    Asi si sedím na vedení, ale moc jsem nepochopila to krájení?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Kakao Krém Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krakonošův oběd

Krakonošův oběd

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Ovesné muffiny

Ovesné muffiny

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Plněné ořechové rohlíčky

Plněné ořechové rohlíčky

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

92
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
28
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
26
Virgin mojito
Virgin mojito

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Herec Daniel Bambas (45) o útěku do Dánska: Má tam přítele! A teď už i práci

Herec Daniel Bambas (45) o útěku do Dánska: Má tam přítele! A teď už i práci

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen) z remosky -…
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Meteník
Meteník
Metrový dort II.
Metrový dort II.
Metrový koláč
Metrový koláč
Mexická omáčka
Mexická omáčka
  • Recepty.cz
  • Metr (šachovnice)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact