• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Metr (šachovnice)
Napište svůj komentář k receptu

Metr (šachovnice)

autor: Gertruda
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Metr (šachovnice)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      žloutek
    • 250
      g cukr krupice
    • 0,75
      sklenice voda
    • 0,75
      sklenice olej
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,75
      balení prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 2
      lžíce kakao
    • krém
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Třeme (mixujeme ručním šlehačem). Přidáme mouku a prášek do pečiva. Vmícháme sníh. Těsto rozdělíme na 2 poloviny, do jedné přidáme kakao.
2
Pak zvlášť upečeme asi na 180 °C ve formě na srnčí hřbet.
3
Vychladlé nakrájíme na pásky a spojíme krémem. Vzniknou 2 kusy, které položíme na sebe (nebo si necháme 2 menší, pokud máme kulatou formu srnčího hřbetu).
4
Polejeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gertruda | 16. 8. 2007 13:11

    Omlouvám se.Máte pravdu-peču to opravdu ve formě na biskupský chlebíček,pak nakrájím na tři pruhy a pospojuju krémem.Peču to podle receptu na metrový dort,ale spojuji šachovnici.

  • Helena Hamerská | 9. 8. 2007 15:42

    Je jedno, jestli to je forma na srnčí hřbet nebo na biskupský chlebíček. Může to být jakákoliv forma, třeba i dortová. Jen musí mít tmavý i světlý stejný tvar. Pak je můžeme nakrájet libovolně, ale oba stejně, a přeházeně je poskládáme do původní formy. Při tom je slepíme. Po vyklopení je ozdobíme.

  • Anonym | 31. 7. 2007 12:32

    Srnčí hřbet (už název) je kulatý.Hranatá forma je forma na biskupský chlebíček.Takže asi tato forma ne ?

  • Tereza J. | 30. 7. 2007 17:40

    Ak je to metrový koláč, tak ten už je.

  • Kuchařka on-line | 30. 7. 2007 16:33

    Foto bude zítra, vydržte :-)

  • Hela - | 30. 7. 2007 16:30

    Je to zmateně napsané.Je to starý recept Metrový dort. Prostě upeče se jeden srnčí hřbet bílý a jeden tmavý. Pak krájíme jednotlivé porce a slepujeme vždy bílý-tmavý-bílý-tmavý ... až nám vznikne srnčí hřbet metr dlouhý. Pak krájíme šikmo pod úhlem 45 stupňů. Výsledný kousek moučníku je svisle pruhovaný (nikoli šachovnice).

  • Jana z VM | 30. 7. 2007 16:25

    Ani já to nepochopila. Chtělo by to vidět....

  • Lenka Hrmová | 30. 7. 2007 15:52

    Asi si sedím na vedení, ale moc jsem nepochopila to krájení?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Kakao Krém Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Kuřecí kari s kokosovým mlékem

Mramorová bábovka II.

Mramorová bábovka II.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Listové těsto dle časopisu F.O.O.D.

Lehké piškotové řezy

Lehké piškotové řezy

Zeleninové pohankové "rizoto"

Zeleninové pohankové "rizoto"

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Těstovinový salát s kukuřicí a tuňákem

Řízky z hlívy

Řízky z hlívy

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

73
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
44
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
42
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
30
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Stellan Skarsgård objevuje Vary: Návštěva tradiční české restaurace!

Stellan Skarsgård objevuje Vary: Návštěva tradiční české restaurace!

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen) z remosky -…
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Meteník
Meteník
Metrový dort II.
Metrový dort II.
Metrový koláč
Metrový koláč
Mexická kuřecí polévka
Mexická kuřecí polévka
  • Recepty.cz
  • Metr (šachovnice)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact