• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Metr (šachovnice)
Napište svůj komentář k receptu

Metr (šachovnice)

autor: Gertruda
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Metr (šachovnice)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      žloutek
    • 250
      g cukr krupice
    • 0,75
      sklenice voda
    • 0,75
      sklenice olej
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 0,75
      balení prášek do pečiva
    • 4
      ks sníh z bílku
    • 2
      lžíce kakao
    • krém
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Třeme (mixujeme ručním šlehačem). Přidáme mouku a prášek do pečiva. Vmícháme sníh. Těsto rozdělíme na 2 poloviny, do jedné přidáme kakao.
2
Pak zvlášť upečeme asi na 180 °C ve formě na srnčí hřbet.
3
Vychladlé nakrájíme na pásky a spojíme krémem. Vzniknou 2 kusy, které položíme na sebe (nebo si necháme 2 menší, pokud máme kulatou formu srnčího hřbetu).
4
Polejeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gertruda | 16. 8. 2007 13:11

    Omlouvám se.Máte pravdu-peču to opravdu ve formě na biskupský chlebíček,pak nakrájím na tři pruhy a pospojuju krémem.Peču to podle receptu na metrový dort,ale spojuji šachovnici.

  • Helena Hamerská | 9. 8. 2007 15:42

    Je jedno, jestli to je forma na srnčí hřbet nebo na biskupský chlebíček. Může to být jakákoliv forma, třeba i dortová. Jen musí mít tmavý i světlý stejný tvar. Pak je můžeme nakrájet libovolně, ale oba stejně, a přeházeně je poskládáme do původní formy. Při tom je slepíme. Po vyklopení je ozdobíme.

  • Anonym | 31. 7. 2007 12:32

    Srnčí hřbet (už název) je kulatý.Hranatá forma je forma na biskupský chlebíček.Takže asi tato forma ne ?

  • Tereza J. | 30. 7. 2007 17:40

    Ak je to metrový koláč, tak ten už je.

  • Kuchařka on-line | 30. 7. 2007 16:33

    Foto bude zítra, vydržte :-)

  • Hela - | 30. 7. 2007 16:30

    Je to zmateně napsané.Je to starý recept Metrový dort. Prostě upeče se jeden srnčí hřbet bílý a jeden tmavý. Pak krájíme jednotlivé porce a slepujeme vždy bílý-tmavý-bílý-tmavý ... až nám vznikne srnčí hřbet metr dlouhý. Pak krájíme šikmo pod úhlem 45 stupňů. Výsledný kousek moučníku je svisle pruhovaný (nikoli šachovnice).

  • Jana z VM | 30. 7. 2007 16:25

    Ani já to nepochopila. Chtělo by to vidět....

  • Lenka Hrmová | 30. 7. 2007 15:52

    Asi si sedím na vedení, ale moc jsem nepochopila to krájení?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Kakao Krém Olej Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Plněné smažené brambory

Plněné smažené brambory

Čokoládovo-tvarohový dort

Čokoládovo-tvarohový dort

Těstoviny s mascarpone a rakouským špekem

Těstoviny s mascarpone a rakouským…

Makové koláčky

Makové koláčky

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Hořčicoví utopenci se zelím

Hořčicoví utopenci se zelím

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

99
Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem
Penne s kuřecím masem,…
72
Pestré šťouchané brambory
Pestré šťouchané brambory
57
Hrášková polévka - sýrová
Hrášková polévka - sýrová
47
Znojemské okurky
Znojemské okurky
46
Čína s kuřecím
Čína s kuřecím

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Další doporučené recepty:

Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen) z remosky -…
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Meteník
Meteník
Metrový dort II.
Metrový dort II.
Metrový koláč
Metrový koláč
Mexická kuřecí polévka
Mexická kuřecí polévka
  • Recepty.cz
  • Metr (šachovnice)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact