Třeme (mixujeme ručním šlehačem). Přidáme mouku a prášek do pečiva. Vmícháme sníh. Těsto rozdělíme na 2 poloviny, do jedné přidáme kakao.
2
Pak zvlášť upečeme asi na 180 °C ve formě na srnčí hřbet.
3
Vychladlé nakrájíme na pásky a spojíme krémem. Vzniknou 2 kusy, které položíme na sebe (nebo si necháme 2 menší, pokud máme kulatou formu srnčího hřbetu).
4
Polejeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Gertruda
|16. 8. 2007 13:11
Omlouvám se.Máte pravdu-peču to opravdu ve formě na biskupský chlebíček,pak nakrájím na tři pruhy a pospojuju krémem.Peču to podle receptu na metrový dort,ale spojuji šachovnici.
Helena Hamerská
|9. 8. 2007 15:42
Je jedno, jestli to je forma na srnčí hřbet nebo na biskupský chlebíček. Může to být jakákoliv forma, třeba i dortová. Jen musí mít tmavý i světlý stejný tvar. Pak je můžeme nakrájet libovolně, ale oba stejně, a přeházeně je poskládáme do původní formy. Při tom je slepíme. Po vyklopení je ozdobíme.
Anonym
|31. 7. 2007 12:32
Srnčí hřbet (už název) je kulatý.Hranatá forma je forma na biskupský chlebíček.Takže asi tato forma ne ?
Tereza J.
|30. 7. 2007 17:40
Ak je to metrový koláč, tak ten už je.
Kuchařka on-line
|30. 7. 2007 16:33
Foto bude zítra, vydržte :-)
Hela -
|30. 7. 2007 16:30
Je to zmateně napsané.Je to starý recept Metrový dort. Prostě upeče se jeden srnčí hřbet bílý a jeden tmavý. Pak krájíme jednotlivé porce a slepujeme vždy bílý-tmavý-bílý-tmavý ... až nám vznikne srnčí hřbet metr dlouhý. Pak krájíme šikmo pod úhlem 45 stupňů. Výsledný kousek moučníku je svisle pruhovaný (nikoli šachovnice).
Jana z VM
|30. 7. 2007 16:25
Ani já to nepochopila. Chtělo by to vidět....
Lenka Hrmová
|30. 7. 2007 15:52
Asi si sedím na vedení, ale moc jsem nepochopila to krájení?