• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Meteník
Napište svůj komentář k receptu

Meteník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meteník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrst kysané zelí (Pořádné)
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      l kyselé mléko Může být i obyčejné
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 70
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Vše kromě másla a česneku smícháme dohromady (cibuli nadrobno pokrájíme), mléko přidáme podle potřeby - může být i trochu méně nebo trochu víc. Dáme na dobře vymazaný plech a pečeme v předhřáté troubě při teplotě 220 °C asi 30-40 minut.
2
Mezitím rozehřejem máslo a do horkého dáme prolisovaný česnek. Horký koláč rovnoměrně polejeme. Podáváme s čajem, je to chutné teplé i studené.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 25. 3. 2009 21:24

    Chtěla bych tuto dobrotu upéct na sobotu ráno, ale z časových důvodů by se mi hodilo péct už ve čtvrtek večer... neubere ten den a půl na kvalitě a chuti nebo naopak? Budu péct poprvé tak nevím... předem děkuju!

  • Mirka G. | 9. 3. 2009 13:32

    Zdeno, aj ja som jedla ten, čo predávajú vo Vlkolínci, je veľmi dobrý. V podstate si myslím, že na meteníku nie je veľmi čo pokaziť, je to veľmi dobrý koláč - z jednoduchých surovín.

  • Zdeno Dian | 9. 3. 2009 10:23

    Som z Liptova,ale je vela receptov na meteník,výborný predávajú vo Vlkolínci,vela krát sa tam idem prejst iba kvôli meteníku.Tento recept je vsak tiez dobrý,vela vsak záleží od kapusty

  • Olga Zehnalová | 2. 2. 2009 16:34

    Meteník poznám. Bývala som 15 rokov na Liptove. Robieva sa aj s práškom do pečiva alebo s kváskom z droždia bez cibule, ale tá tam nemôže uškodiť. Keď sa robí s kváskom, tak cesto sa nenecháva zvlášť kysnúť, vymiesi sa cesto s kváskom a s kapustou, dá sa na vymastený plech a tam sa nechá kysnúť asi 3/4 hod. Pečie sa vo vyhriatej rúre do ružova a potom sa potrie maslom a cesnakom. Na Liptove sa to pečie keď chýba momentálne chlieb, alebo len tak k čaju, alebo k slaninke, klobáske atď. Meteník je výýborný.

  • Jeffery Quinten | 12. 9. 2007 18:34

    http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-t.fflpbg.org <a href="http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-h.fflpbg.org">69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1</a> [url]http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-b2.fflpbg.org]69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1[/url] [u]http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3

  • Lenka Zavřelová | 24. 8. 2006 10:21

    Nebylo to špatné, všechno se snědlo, ale čekala jsem, že to bude trochu lepší. A to jsem to ještě vylepšila dle rad komentářů: přidala majoránku, cibulku a 2 klobásky na kostičky osmažené, česnek i do těsta.

  • Mirka G. | 7. 8. 2006 19:43

    To je zaujímavý nápad...skúsim to nabudúce aj ja s majoránkou. :-)

  • Ňuška | 7. 8. 2006 09:15

    Recept jsem vyzkoušela a trochu vylepšila majoránkou. Opravdu moc dobré. Zařadím ho mezi své oblíbené.

  • Mirka G. | 27. 6. 2006 09:40

    Robila som na to na väčší plech, vrstva bola okolo 2 cm pred upečením, ale je to ťažké cesto, ono veľmi nevybehne.Zdenka, máte pravdu, robieva sa aj kysnutý, dokonca moja starká z Liptova tam nedávala ani droždie, ani prášok, bol to len taký posúch z veľkého množstva kapusty a múky podla potreby. Ale mne sa nikdy nepodaril tyký, ako ho mala ona. Teraz ho pečiem takto a je tiež výborný.

  • Sísa | 27. 6. 2006 09:22

    Chci se zeptat, jak asi vysoká vrstva na ten plech patří.Děkuji

  • Zdena | 26. 6. 2006 19:10

    Meteník je z Liptova, robí sa i s kynutého cesta.Je vynikajúci.

  • Mirka G. | 26. 6. 2006 18:55

    nič tým nepokazíte, ja niekedy dávam nakrájanú šunku...

  • Ňuška | 26. 6. 2006 12:24

    Vypadá to zajímavě a trochu mi to připomíná cuketovou sekanou. Určitě vyzkouším. Možná bych zkusila přidat trochu anglické slaniny pokrájenou na kostičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Kysané zelí Kyselé mléko Máslo Pepř mletý Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Treska paní Gunilly

Treska paní Gunilly

Tvarohový makovec

Tvarohový makovec

Jarní ředkvičková pochoutka

Jarní ředkvičková pochoutka

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Asijský králík - jednoduše a chutně

Asijský králík - jednoduše a chutně

Gratinované brambory (nejen) s brokolicí

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

84
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
49
Filety z lososa s papájou
Filety z lososa s papájou
34
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
33
Linecké cukroví DIA
Linecké cukroví DIA
32
Lasagne se špenátem a kuřecím masem bez bešamelu
Lasagne se špenátem a…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí trochu vylepšit dvě základní ingredience
Jednoduchá a luxusní budapešťská pomazánka: Stačí…
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si sladkosti, které ohromí každého oslavence
Dorty vzdorující gravitaci: Prohlédněte si…
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým chutně zpracujete letošní úrodu
Švestky jedna báseň: 11 receptů, díky kterým…
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob, jak zužitkovat úrodu letního ovoce
Domácí pečený čaj: Zkuste další chutný způsob,…
AHA.cz Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Daniela Brzobohatá ve Zrádcích: Unikla informace o jejím honoráři

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Slzy, kufry a zpáteční letenka. Jak vypadají rozchody na dovolené?

Blesk pro ženy Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Módní tabu v kanceláři: Na tyhle oděvy zapomeňte!

Ženy.cz Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Toxičtí lidé v práci? Tak to fakt nedávám

Blesk.cz Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

Czadernová, Svoboda či Etzler: Prvňáčci slavných vyrazili do lavic!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Velký horoskop lásky na září: Kdo si projde partnerskou krizí a kdo může otěhotnět?

Další doporučené recepty:

Měsíční krajina
Měsíční krajina
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen) z remosky -…
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Metr (šachovnice)
Metr (šachovnice)
Metrový dort II.
Metrový dort II.
Metrový koláč
Metrový koláč
  • Recepty.cz
  • Meteník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact