• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Meteník
Napište svůj komentář k receptu

Meteník

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 12
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meteník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrst kysané zelí (Pořádné)
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      l kyselé mléko Může být i obyčejné
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • sůl
    • kmín
    • pepř mletý
    • 2
      stroužek česnek
    • 70
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Vše kromě másla a česneku smícháme dohromady (cibuli nadrobno pokrájíme), mléko přidáme podle potřeby - může být i trochu méně nebo trochu víc. Dáme na dobře vymazaný plech a pečeme v předhřáté troubě při teplotě 220 °C asi 30-40 minut.
2
Mezitím rozehřejem máslo a do horkého dáme prolisovaný česnek. Horký koláč rovnoměrně polejeme. Podáváme s čajem, je to chutné teplé i studené.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 25. 3. 2009 21:24

    Chtěla bych tuto dobrotu upéct na sobotu ráno, ale z časových důvodů by se mi hodilo péct už ve čtvrtek večer... neubere ten den a půl na kvalitě a chuti nebo naopak? Budu péct poprvé tak nevím... předem děkuju!

  • Mirka G. | 9. 3. 2009 13:32

    Zdeno, aj ja som jedla ten, čo predávajú vo Vlkolínci, je veľmi dobrý. V podstate si myslím, že na meteníku nie je veľmi čo pokaziť, je to veľmi dobrý koláč - z jednoduchých surovín.

  • Zdeno Dian | 9. 3. 2009 10:23

    Som z Liptova,ale je vela receptov na meteník,výborný predávajú vo Vlkolínci,vela krát sa tam idem prejst iba kvôli meteníku.Tento recept je vsak tiez dobrý,vela vsak záleží od kapusty

  • Olga Zehnalová | 2. 2. 2009 16:34

    Meteník poznám. Bývala som 15 rokov na Liptove. Robieva sa aj s práškom do pečiva alebo s kváskom z droždia bez cibule, ale tá tam nemôže uškodiť. Keď sa robí s kváskom, tak cesto sa nenecháva zvlášť kysnúť, vymiesi sa cesto s kváskom a s kapustou, dá sa na vymastený plech a tam sa nechá kysnúť asi 3/4 hod. Pečie sa vo vyhriatej rúre do ružova a potom sa potrie maslom a cesnakom. Na Liptove sa to pečie keď chýba momentálne chlieb, alebo len tak k čaju, alebo k slaninke, klobáske atď. Meteník je výýborný.

  • Jeffery Quinten | 12. 9. 2007 18:34

    http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-t.fflpbg.org <a href="http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-h.fflpbg.org">69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1</a> [url]http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-b1.fflpbg.org[/url] [url=http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-b2.fflpbg.org]69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1[/url] [u]http://69d5514c0a0b1e2e00ee59fe9ec6bfc1-b3.fflpbg.org[/u] 771741281ca914d1c8c7feeb20b7f8c3

  • Lenka Zavřelová | 24. 8. 2006 10:21

    Nebylo to špatné, všechno se snědlo, ale čekala jsem, že to bude trochu lepší. A to jsem to ještě vylepšila dle rad komentářů: přidala majoránku, cibulku a 2 klobásky na kostičky osmažené, česnek i do těsta.

  • Mirka G. | 7. 8. 2006 19:43

    To je zaujímavý nápad...skúsim to nabudúce aj ja s majoránkou. :-)

  • Ňuška | 7. 8. 2006 09:15

    Recept jsem vyzkoušela a trochu vylepšila majoránkou. Opravdu moc dobré. Zařadím ho mezi své oblíbené.

  • Mirka G. | 27. 6. 2006 09:40

    Robila som na to na väčší plech, vrstva bola okolo 2 cm pred upečením, ale je to ťažké cesto, ono veľmi nevybehne.Zdenka, máte pravdu, robieva sa aj kysnutý, dokonca moja starká z Liptova tam nedávala ani droždie, ani prášok, bol to len taký posúch z veľkého množstva kapusty a múky podla potreby. Ale mne sa nikdy nepodaril tyký, ako ho mala ona. Teraz ho pečiem takto a je tiež výborný.

  • Sísa | 27. 6. 2006 09:22

    Chci se zeptat, jak asi vysoká vrstva na ten plech patří.Děkuji

  • Zdena | 26. 6. 2006 19:10

    Meteník je z Liptova, robí sa i s kynutého cesta.Je vynikajúci.

  • Mirka G. | 26. 6. 2006 18:55

    nič tým nepokazíte, ja niekedy dávam nakrájanú šunku...

  • Ňuška | 26. 6. 2006 12:24

    Vypadá to zajímavě a trochu mi to připomíná cuketovou sekanou. Určitě vyzkouším. Možná bych zkusila přidat trochu anglické slaniny pokrájenou na kostičky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Kmín Kysané zelí Kyselé mléko Máslo Pepř mletý Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky

Jednoduchá česneková pomazánka na…

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Vepřové řízečky s nivou a smetanou

Krabí tyčinky na kari s rýží

Krabí tyčinky na kari s rýží

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Hlíva s květákem na mozeček nebo zapečená

Hlíva s květákem na mozeček nebo…

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Zapečené brambory s květákem a rajčaty

Pohanka (nejen) se slaninou

Pohanka (nejen) se slaninou

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

24
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
20
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
20
Svíčková omáčka
Svíčková omáčka
16
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…
13
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Měsíční krajina
Měsíční krajina
Měsíční krajina (nejen) z remosky - dort / řezy
Měsíční krajina (nejen) z remosky -…
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Měšce (kapsy) s kapustičkami - dušené
Metr (šachovnice)
Metr (šachovnice)
Metrový dort II.
Metrový dort II.
Metrový koláč
Metrový koláč
  • Recepty.cz
  • Meteník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact