Remosku nebo dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
Nejprve si uvaříme pudink z mléka, dvou lžic cukru a pudinku dle návodu na obalu.
Korpus na kulatou formu nebo remosku o průměru cca 32 cm: žloutky vyšleháme s cukrem krupicí do pěny. Vmícháme olej s vodou a následně mouku s kypřidlem. Vše dobře promícháme a nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků.
Těsto nalijeme do remosky (formy), ještě horký pudink do těsta nandáme po lžících nebo ho pomalu "cikcak" nalijeme.
Remosku uzavřeme a pečeme cca 25 minut dozlatova, vyzkoušíme špejlí. Pokud budeme péct v troubě, před vložením ji budeme mít předehřátou na 160 stupňů a doba pečení bude přibližně stejná.
2
Po upečení necháme korpus s pudinkem zchladnout a mezi tím si promícháme zakysanou smetanu s vanilkovými cukry.
3
Zakysanou smetanu nalijeme na korpus, kde ji rozetřeme do ďolíčků po pudinku i po těstě. Nakonec vše posypeme skořicovým cukrem a dáme vychladit a proležet alespoň na dvě hodiny (nejlépe přes noc).
4
Měsíční krajina se zákusku (řezu, dortu...) říká proto, že pudink udělá v buchtě nepravidelné krátery a nerovnosti.