ks
kuřecí prsa
nebo stehenní řízky (i králičí), plátky z vepřové kýty nebo krkovice...
koření
dle chuti: Tandoora Masala, grilovací, Adžika, pepř nebo paprika...
olej
nebo máslo
16
ks
růžičková kapusta
očištěná, dle velikosti, cca
8
plátek
parmská šunka
nebo pršut (lze použít i slaninu)
Postup přípravy receptu
1
Maso buď opatrně prokrojíme tak, že do něj uděláme hluboký zářez, který nedokrojíme, maso otevřeme a přes mikroten nebo fólii naklepeme, nebo plátky pod fólií naklepeme do slabší síly masa.
Pokud budeme dělat měšce, budeme plnit osolené maso obložené šunkou do jeho středu kapustičkami, okraje zvedneme a svážeme silnější nití či provázkem jako měšec. Kapsy naplníme stejně, pouze okraje masa přes sebe pevně přehneme.
3
Naplněné maso (tak i tak) položíme do vymazaného pekáčku nebo zapákací misky, zvrchu okořeníme, zaklopíme a dáme péct (dusit) podle druhu masa 45 - 60 minut doměkka na 180 stupňů. Pokud je třeba, během pečení mírně podlijeme.Je lepší nedopékat odklopené, aby se nám maso nevysušilo, barvu masa nám zajistí protentokrát použité koření.