Do teplého mléka rozmícháme cukr krystal a přidáme droždí.Necháme vykynout.Na dno mísy dáme špetku soli, přidáme hladkou mouku, vejce,kvásek a propracujeme.Poté mícháme a přiléváme tuk.Těsto zpracujeme a vylejeme na tukem vymaštěný plech.Na těsto rozdělíme meruňky, posypeme drobenkou a pečeme při 170 °C do zlatova.Po upečení posypeme moučkovým cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Felix
|9. 8. 2016 06:23
Vše dle rozpisu, ale buchta pořádně nevykynula. Soudím, že za to může použití zavařeného ovoce, ale nechal jsem jej okapat. Asi ne dostatečně. Ale těsto samo bylo dost řídké...
miselka
|10. 6. 2015 19:50
já ještě vylepšila a na vylité těsto jsem nastříkala sladký tvaroh a na ten poté ovoce a drobenku :-)
Meg
|5. 9. 2014 13:37
Jeden všetečný dotaz....těsto se nenechává kynout, než se dává do trouby? Děkuji.
Vyborna buchta. Zkousel jsem ji pul se svestkami a pul s broskvemi. Svestky jsou bez konkurence. Kvasek doporucuji delat z maleho mnozstvi mleka + cukr a trocha mouky