plechovka
meruňkový kompot
po 820g nebo meruňky čerstvé
2
lžíce
meruňkový džem
Postup přípravy receptu
1
Předehřejeme troubu, vymažeme plech, meruňky dáme okapat. Máslo s cukrem utřeme do pěny, přimícháme vejce, zakysanou smetanu, mandle a pomerančovou kůru, nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozprostřeme na plech, poklademe meruňkami slupkou dolů, pečeme 35-40 minut (cca 175 °C). Meruňkový džem zahřejeme a 5 minut před dokončením pečení jím potřeme meruňky. Ještě teplý koláč pocukrujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dorina Šebíková
|27. 8. 2010 08:41
Neměla jsem po ruce mandle, ale jen vlašské ořechy a kandované ovoce nemám ráda a tak jsem použila jen strouhanou pomerančovou kůru a vynechala drobenku. I tak byl koláč vynikající. Příště tu drobenku nevynechám, čerstvé meruňky bez potření marmeládou jsou po upečené trošku nakyslé, tak jsem zvědavá jaký bude příště. Dobrou chuť.
martin modrý
|6. 8. 2009 10:51
Pekli jsme bez džemu z meruněk čerstvých a moc se nám povedl. Díky autorovi. Hodnotím 1.
Iva- Ma
|5. 8. 2009 22:05
Pekla jsem z čerstvých meruněk, bez drobenky.Jednoduchý, rychlý a moc dobrý :-)Rozhodně bude opakování.Hodnotím 1 a dík autorovi receptu
maru hlinková
|30. 7. 2009 17:23
Zařadím do oblíbených, je to rychlé a rychlo i zmizela :-)
Lída
|1. 7. 2007 18:38
Koláč jsem včera upekla a je opravdu výborný, posypala jsem i drobenkou před dokončením.Schovala jsem jeden kousek abych věděla jaký bude druhý den a nemá chybu.Děkuji autorce receptu.
Magda
|22. 6. 2007 10:49
Zkuste před šoupnutím pekáče do trouby posypat drobenkou. Pak už necukrujeme.
Magda
|22. 6. 2007 10:48
Zkuste před šoupnutím pekáče do trouby posypat drobenkou. Pak už necukrujeme.