• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Meruňkový koláč ze zakysané smetany
Napište svůj komentář k receptu

Meruňkový koláč ze zakysané smetany

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meruňkový koláč ze zakysané smetany
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 200
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g zakysaná smetana
    • 100
      g mandle
    • 50
      g pomerančová kůra jemně nasekané kandované
    • 350
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 1
      hrst moučkový cukr na posypání
    • 1
      lžíce tuk na vymazání plechu
  • Na pokladení
    • 2
      plechovka meruňkový kompot po 820g nebo meruňky čerstvé
    • 2
      lžíce meruňkový džem

Postup přípravy receptu

1
Předehřejeme troubu, vymažeme plech, meruňky dáme okapat. Máslo s cukrem utřeme do pěny, přimícháme vejce, zakysanou smetanu, mandle a pomerančovou kůru, nakonec mouku s práškem do pečiva. Těsto rozprostřeme na plech, poklademe meruňkami slupkou dolů, pečeme 35-40 minut (cca 175 °C). Meruňkový džem zahřejeme a 5 minut před dokončením pečení jím potřeme meruňky. Ještě teplý koláč pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané…

Švestkový koláč ze zakysané smetany

Švestkový koláč ze zakysané smetany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dorina Šebíková | 27. 8. 2010 08:41

    Neměla jsem po ruce mandle, ale jen vlašské ořechy a kandované ovoce nemám ráda a tak jsem použila jen strouhanou pomerančovou kůru a vynechala drobenku. I tak byl koláč vynikající. Příště tu drobenku nevynechám, čerstvé meruňky bez potření marmeládou jsou po upečené trošku nakyslé, tak jsem zvědavá jaký bude příště. Dobrou chuť.

  • martin modrý | 6. 8. 2009 10:51

    Pekli jsme bez džemu z meruněk čerstvých a moc se nám povedl. Díky autorovi. Hodnotím 1.

  • Iva- Ma | 5. 8. 2009 22:05

    Pekla jsem z čerstvých meruněk, bez drobenky.Jednoduchý, rychlý a moc dobrý :-)Rozhodně bude opakování.Hodnotím 1 a dík autorovi receptu

  • maru hlinková | 30. 7. 2009 17:23

    Zařadím do oblíbených, je to rychlé a rychlo i zmizela :-)

  • Lída | 1. 7. 2007 18:38

    Koláč jsem včera upekla a je opravdu výborný, posypala jsem i drobenkou před dokončením.Schovala jsem jeden kousek abych věděla jaký bude druhý den a nemá chybu.Děkuji autorce receptu.

  • Magda | 22. 6. 2007 10:49

    Zkuste před šoupnutím pekáče do trouby posypat drobenkou. Pak už necukrujeme.

  • Magda | 22. 6. 2007 10:48

    Zkuste před šoupnutím pekáče do trouby posypat drobenkou. Pak už necukrujeme.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mandle Máslo Meruňkový džem Meruňkový kompot Moučkový cukr Pomerančová kůra Prášek do pečiva Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Makovec V.

Makovec V.

Něžná pomazánka z mascarpone

Něžná pomazánka z mascarpone

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Pečený čaj - hruškový

Pečený čaj - hruškový

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných vloček

Jablečný (ovocný) nákyp z ovesných…

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

69
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
57
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
33
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
29
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
29
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Bohdalová promluvila o konci: Strach z demence

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

Miliardář Chlad o investicích do žen: Prsa za miliony!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Meruňkový koláč ze zakysané smetany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact