• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
Napište svůj komentář k receptu

Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 29
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek mléko
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 750
      g meruňky
  • Žmolenka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 100
      g marcipánová hmota nebo kokosové moučky
    • 150
      g hrubá mouka
    • 1
      lžička skořice
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady zpracujeme v míse na lité těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný strouhankou. Poklademe plátky meruněk a posypeme hustě žmolenkou.
2
Do misky dáme přísady na žmolenku (marcipánovou hmotu nakrájíme na kostičky) a vypracujeme prsty hrubší žmolenku. Troubu předehřejeme na 180 °C, vložíme do ní koláč, po zapečení zmírníme teplotu a pečeme asi 30-40 minut. Vychladlý krájíme na řezy. Pro vylepšení můžeme ještě po upečení povrch pokapat čokoládou, ale není to nutné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna Šťastná | 11. 8. 2009 17:57

    tak koláč sem upekla a musím říct, že je opravdu vynikající. sice s kompotovanými broskvemi, ale jak to tak čtu, tak se sem hodí jakékoliv ovoce :-)

  • Kuchařka on-line | 12. 2. 2008 19:29

    foto bude přidáno do konce týdne.

  • Zita Matejkova | 12. 2. 2008 18:57

    Mileno,vůbec ne,já už jsem o to poprosila,když jsem vkládala do galerie.

  • Rudolfi | 12. 2. 2008 16:45

    Výborný, vláčný, doporučuji vyzkoušet se švestkami

  • milena kubikova | 12. 2. 2008 15:20

    kucharka on line...nemohla by si priradit foto z galerie aj priamo k receptu?...rez vyzera vynikajuco a skoda by bolo, keby nebol aj priamo pri recepte. pani matejkova sa snad nenahneva.

  • Linda Klein | 5. 2. 2008 18:08

    Vynikajici kolac! Zarazuji do oblibenych receptu :-))

  • Hela - | 7. 1. 2008 11:49

    Dělala jsem znova, tentokrát s jablky a bylo to vynikající. Jak marcipán jsem použila měsíc staré zbytky Marcipánu ze Salka (recept zde)

  • gianni79 | 11. 6. 2007 18:58

    Hej, to je super ryhlý a vynikající kejk!!! Chlapy, put yourself 2gether and male this wonderfull cake!!! It´s so EZ..a překvapíte svojí drahou polovičku :-)Díky za recept...:-P Jdu zkoušet něco dalšího z tohoto super serveru..Take care

  • Hela - | 11. 6. 2007 13:35

    Barevný marcipán, který prodávají v Globusu je dost drahý (100 g asi 35 Kč). Já používám "Marzipan Kartoffeln" tj.Marcipánové kuličky - sáček 125 g za 17.5O rovněž z Globusu (u bonbonů)

  • Irena Klasová | 11. 6. 2007 09:16

    Včera upečeno a hned snězeno. Dělala jsem s jahodami,ta žmolenka s marcipánem je fakt skvělá. Marcipán jsem dávala tajně, taťka marciápán nemusí, ale pak si pochutnával. Koláč je fakt rychlý a jednoduchý. Dávám za 1:-)

  • Anonym | 10. 6. 2007 17:14

    vyzkoušejte s loupanými broskvemi, mohou být i zavařené, to je výborné

  • Kokoska | 8. 6. 2007 19:14

    opravdu jednoduché a dobré. Dělala jsem to s kompotem ananasovým a byla to ňamka

  • Hela | 8. 6. 2007 13:29

    je to pomlsáníčko... dávám za 1!!!

  • Huhulová | 7. 6. 2007 22:08

    úžasný koláč, rychlý takový akorát pro moji zručnost - nezručnost, s jahodami naprostá jednička

  • Kajina | 5. 6. 2007 13:35

    Doporučuji vyzkoušet s ananasovým kompotem, je to výborné

  • Marika | 1. 6. 2007 19:45

    S jahodami, kterých mám letos nadúrodu se krásně povedlo, ta marcipánová chuť to zvedla

  • Anda K. | 30. 5. 2007 19:34

    Moc se mi povedlo, je to výborná kombinace, ještě mám doma mražené borůvky, tak to udělám i s nimi, je to hodně jednoduché a to mi vyhovuje:-)

  • Daniela | 30. 5. 2007 10:51

    Marcipán různých barev prodávají v Globusu, je to u prášků na pečení, rozinek, oříšků ... (v krabičce), cenu nevím, ale dobře se sním pracuje i na dorty

  • Dana Minaříková | 31. 3. 2007 16:13

    Takže upečeno, ochutnáno a přidáno do oblíbených :o) Udělala jsem z kompotovaných šťavnatých meruněk a kombinace mírně nakyslého ovoce se sladkým marcipánem a skořicí je naprosto dokonalá :o)))

  • Dana Minaříková | 31. 3. 2007 13:13

    Zbyl mi tu kousek marcipánu ze synových narozenin a nevěděla jsem, co s ním. Jdu udělat tyhle řezy, recept vypadá dobře, dám vědět :o)

  • Heluš | 30. 3. 2007 19:50

    Gábino děkuji, dnes jsem též koupila v Tesku, moc děkuji. Už jsem upekla s borůvkami a byl výborný

  • Anonym | 30. 3. 2007 15:07

    V Delvitě mají u cukrovinek.

  • Gábina Houšková | 30. 3. 2007 13:32

    Marcipán sjem viděla v Tescu, jak mají směsi na pečení, pudinky atd.

  • bramborka | 30. 3. 2007 13:11

    Anebo jesli máte v blízkosti třeba Kaufland,tak u pudinků a dortového zdobení ho prodávají zabalený do válečku.Nebo si ho udělejte z mléčné hmoty.

  • Anonym | 30. 3. 2007 12:50

    Heluš, u nas jde koupit vazeny napr. v cukrarne.

  • Heluš | 29. 3. 2007 21:46

    V jakém obchodě? V supermarketu ho neměli.

  • Anonym | 29. 3. 2007 20:08

    nejlépe koupit v obchodě

  • Heluš | 29. 3. 2007 20:04

    Kde vezmu marcipán, sdělte prosím?

  • Eva Horynová | 26. 3. 2007 09:01

    Já přidávám 2 lžíce kakaa a s malinami je to nejoblíbenější moučník mé dcery. Říkáme mu "černoušek".

  • Aja | 25. 3. 2007 19:24

    Dělala jsem tento koláč s mraženými malinami a do žmolenky jsem dala kokos, výborné!!! Ta krásná vůně a krásně vláčné a přitom je to naprosto jednoduchá příprava

  • bramborka | 25. 3. 2007 11:29

    Vyzkoušeno s mraženými jahodami a výborné,vlačné.Marcipán jsem do žmolenky nastrouhala najemno.1*

  • Alisia Z. | 30. 7. 2006 17:05

    Koláč jednička, letos se urodilo hodně meruněk, tak jsem udělala tuhle žmolenku a měla úspěch, koláč je málo pracný, velmi rychlý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hrubá mouka Marcipánová hmota Máslo Meruňky Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Muffiny

Muffiny

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Pórková polévka s drožďovými knedlíčky

Brokolicová polévka II.

Brokolicová polévka II.

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy s čokoládou - vláčná

Bábovka (buchta, dort) z červené řepy…

Čokoládová babka

Čokoládová babka

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

171
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
127
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
79
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
56
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
28
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

Filmová milenka Saudka Máša Málková: Po porodu dcery vyhazov z Ypsilonky!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Další doporučené recepty:

Meruňkový koláč
Meruňkový koláč
Meruňkový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Meruňkový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou
Meruňkový koláč s müsli
Meruňkový koláč s müsli
Meruňkový koláč s tvarohem
Meruňkový koláč s tvarohem
Meruňkový koláč se smetanovou peřinou
Meruňkový koláč se smetanovou peřinou
  • Recepty.cz
  • Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact