• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
Napište svůj komentář k receptu

Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 29
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek mléko
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 750
      g meruňky
  • Žmolenka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 100
      g marcipánová hmota nebo kokosové moučky
    • 150
      g hrubá mouka
    • 1
      lžička skořice
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady zpracujeme v míse na lité těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný strouhankou. Poklademe plátky meruněk a posypeme hustě žmolenkou.
2
Do misky dáme přísady na žmolenku (marcipánovou hmotu nakrájíme na kostičky) a vypracujeme prsty hrubší žmolenku. Troubu předehřejeme na 180 °C, vložíme do ní koláč, po zapečení zmírníme teplotu a pečeme asi 30-40 minut. Vychladlý krájíme na řezy. Pro vylepšení můžeme ještě po upečení povrch pokapat čokoládou, ale není to nutné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna Šťastná | 11. 8. 2009 17:57

    tak koláč sem upekla a musím říct, že je opravdu vynikající. sice s kompotovanými broskvemi, ale jak to tak čtu, tak se sem hodí jakékoliv ovoce :-)

  • Kuchařka on-line | 12. 2. 2008 19:29

    foto bude přidáno do konce týdne.

  • Zita Matejkova | 12. 2. 2008 18:57

    Mileno,vůbec ne,já už jsem o to poprosila,když jsem vkládala do galerie.

  • Rudolfi | 12. 2. 2008 16:45

    Výborný, vláčný, doporučuji vyzkoušet se švestkami

  • milena kubikova | 12. 2. 2008 15:20

    kucharka on line...nemohla by si priradit foto z galerie aj priamo k receptu?...rez vyzera vynikajuco a skoda by bolo, keby nebol aj priamo pri recepte. pani matejkova sa snad nenahneva.

  • Linda Klein | 5. 2. 2008 18:08

    Vynikajici kolac! Zarazuji do oblibenych receptu :-))

  • Hela - | 7. 1. 2008 11:49

    Dělala jsem znova, tentokrát s jablky a bylo to vynikající. Jak marcipán jsem použila měsíc staré zbytky Marcipánu ze Salka (recept zde)

  • gianni79 | 11. 6. 2007 18:58

    Hej, to je super ryhlý a vynikající kejk!!! Chlapy, put yourself 2gether and male this wonderfull cake!!! It´s so EZ..a překvapíte svojí drahou polovičku :-)Díky za recept...:-P Jdu zkoušet něco dalšího z tohoto super serveru..Take care

  • Hela - | 11. 6. 2007 13:35

    Barevný marcipán, který prodávají v Globusu je dost drahý (100 g asi 35 Kč). Já používám "Marzipan Kartoffeln" tj.Marcipánové kuličky - sáček 125 g za 17.5O rovněž z Globusu (u bonbonů)

  • Irena Klasová | 11. 6. 2007 09:16

    Včera upečeno a hned snězeno. Dělala jsem s jahodami,ta žmolenka s marcipánem je fakt skvělá. Marcipán jsem dávala tajně, taťka marciápán nemusí, ale pak si pochutnával. Koláč je fakt rychlý a jednoduchý. Dávám za 1:-)

  • Anonym | 10. 6. 2007 17:14

    vyzkoušejte s loupanými broskvemi, mohou být i zavařené, to je výborné

  • Kokoska | 8. 6. 2007 19:14

    opravdu jednoduché a dobré. Dělala jsem to s kompotem ananasovým a byla to ňamka

  • Hela | 8. 6. 2007 13:29

    je to pomlsáníčko... dávám za 1!!!

  • Huhulová | 7. 6. 2007 22:08

    úžasný koláč, rychlý takový akorát pro moji zručnost - nezručnost, s jahodami naprostá jednička

  • Kajina | 5. 6. 2007 13:35

    Doporučuji vyzkoušet s ananasovým kompotem, je to výborné

  • Marika | 1. 6. 2007 19:45

    S jahodami, kterých mám letos nadúrodu se krásně povedlo, ta marcipánová chuť to zvedla

  • Anda K. | 30. 5. 2007 19:34

    Moc se mi povedlo, je to výborná kombinace, ještě mám doma mražené borůvky, tak to udělám i s nimi, je to hodně jednoduché a to mi vyhovuje:-)

  • Daniela | 30. 5. 2007 10:51

    Marcipán různých barev prodávají v Globusu, je to u prášků na pečení, rozinek, oříšků ... (v krabičce), cenu nevím, ale dobře se sním pracuje i na dorty

  • Dana Minaříková | 31. 3. 2007 16:13

    Takže upečeno, ochutnáno a přidáno do oblíbených :o) Udělala jsem z kompotovaných šťavnatých meruněk a kombinace mírně nakyslého ovoce se sladkým marcipánem a skořicí je naprosto dokonalá :o)))

  • Dana Minaříková | 31. 3. 2007 13:13

    Zbyl mi tu kousek marcipánu ze synových narozenin a nevěděla jsem, co s ním. Jdu udělat tyhle řezy, recept vypadá dobře, dám vědět :o)

  • Heluš | 30. 3. 2007 19:50

    Gábino děkuji, dnes jsem též koupila v Tesku, moc děkuji. Už jsem upekla s borůvkami a byl výborný

  • Anonym | 30. 3. 2007 15:07

    V Delvitě mají u cukrovinek.

  • Gábina Houšková | 30. 3. 2007 13:32

    Marcipán sjem viděla v Tescu, jak mají směsi na pečení, pudinky atd.

  • bramborka | 30. 3. 2007 13:11

    Anebo jesli máte v blízkosti třeba Kaufland,tak u pudinků a dortového zdobení ho prodávají zabalený do válečku.Nebo si ho udělejte z mléčné hmoty.

  • Anonym | 30. 3. 2007 12:50

    Heluš, u nas jde koupit vazeny napr. v cukrarne.

  • Heluš | 29. 3. 2007 21:46

    V jakém obchodě? V supermarketu ho neměli.

  • Anonym | 29. 3. 2007 20:08

    nejlépe koupit v obchodě

  • Heluš | 29. 3. 2007 20:04

    Kde vezmu marcipán, sdělte prosím?

  • Eva Horynová | 26. 3. 2007 09:01

    Já přidávám 2 lžíce kakaa a s malinami je to nejoblíbenější moučník mé dcery. Říkáme mu "černoušek".

  • Aja | 25. 3. 2007 19:24

    Dělala jsem tento koláč s mraženými malinami a do žmolenky jsem dala kokos, výborné!!! Ta krásná vůně a krásně vláčné a přitom je to naprosto jednoduchá příprava

  • bramborka | 25. 3. 2007 11:29

    Vyzkoušeno s mraženými jahodami a výborné,vlačné.Marcipán jsem do žmolenky nastrouhala najemno.1*

  • Alisia Z. | 30. 7. 2006 17:05

    Koláč jednička, letos se urodilo hodně meruněk, tak jsem udělala tuhle žmolenku a měla úspěch, koláč je málo pracný, velmi rychlý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hrubá mouka Marcipánová hmota Máslo Meruňky Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Kuřecí maso na řecký způsob

Kuřecí maso na řecký způsob

Nakládaný hermelín VI.

Nakládaný hermelín VI.

Studená cuketová polévka se dvěma sýry a šunkou

Studená cuketová polévka se dvěma…

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Vepřové chipsy

Vepřové chipsy

Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Dušené vepřové maso s kedlubnou

Doporučujeme

40 minut
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

50
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Máslové řízky
Máslové řízky
36
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
20
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
19
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Kuchařová po tahanicích s Brzobohatým: Dramatická změna vzhledu

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Jak zvládnout nezávaznou konverzaci? Small talk láme ledy

Blesk.cz Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

Suchánkova dcera Berenika: Odtajnila fotky z opulentní svatby!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Meruňkový koktejl
Meruňkový koktejl
Meruňkový koláč
Meruňkový koláč
Meruňkový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Meruňkový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Meruňkový koláč s müsli
Meruňkový koláč s müsli
Meruňkový koláč s tvarohem
Meruňkový koláč s tvarohem
Meruňkový koláč se smetanovou peřinou
Meruňkový koláč se smetanovou peřinou
  • Recepty.cz
  • Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact