• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
Napište svůj komentář k receptu

Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 29
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krupice
    • 1
      hrnek mléko
    • 7
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 750
      g meruňky
  • Žmolenka
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 100
      g marcipánová hmota nebo kokosové moučky
    • 150
      g hrubá mouka
    • 1
      lžička skořice
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady zpracujeme v míse na lité těsto. Nalijeme na plech vyložený pečícím papírem nebo vymaštěný a vysypaný strouhankou. Poklademe plátky meruněk a posypeme hustě žmolenkou.
2
Do misky dáme přísady na žmolenku (marcipánovou hmotu nakrájíme na kostičky) a vypracujeme prsty hrubší žmolenku. Troubu předehřejeme na 180 °C, vložíme do ní koláč, po zapečení zmírníme teplotu a pečeme asi 30-40 minut. Vychladlý krájíme na řezy. Pro vylepšení můžeme ještě po upečení povrch pokapat čokoládou, ale není to nutné.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Perníkový koláč s ořechovou žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a žmolenkou

Tvarohovo-vanilkový koláč s ovocem a…

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kristýna Šťastná | 11. 8. 2009 17:57

    tak koláč sem upekla a musím říct, že je opravdu vynikající. sice s kompotovanými broskvemi, ale jak to tak čtu, tak se sem hodí jakékoliv ovoce :-)

  • Kuchařka on-line | 12. 2. 2008 19:29

    foto bude přidáno do konce týdne.

  • Zita Matejkova | 12. 2. 2008 18:57

    Mileno,vůbec ne,já už jsem o to poprosila,když jsem vkládala do galerie.

  • Rudolfi | 12. 2. 2008 16:45

    Výborný, vláčný, doporučuji vyzkoušet se švestkami

  • milena kubikova | 12. 2. 2008 15:20

    kucharka on line...nemohla by si priradit foto z galerie aj priamo k receptu?...rez vyzera vynikajuco a skoda by bolo, keby nebol aj priamo pri recepte. pani matejkova sa snad nenahneva.

  • Linda Klein | 5. 2. 2008 18:08

    Vynikajici kolac! Zarazuji do oblibenych receptu :-))

  • Hela - | 7. 1. 2008 11:49

    Dělala jsem znova, tentokrát s jablky a bylo to vynikající. Jak marcipán jsem použila měsíc staré zbytky Marcipánu ze Salka (recept zde)

  • gianni79 | 11. 6. 2007 18:58

    Hej, to je super ryhlý a vynikající kejk!!! Chlapy, put yourself 2gether and male this wonderfull cake!!! It´s so EZ..a překvapíte svojí drahou polovičku :-)Díky za recept...:-P Jdu zkoušet něco dalšího z tohoto super serveru..Take care

  • Hela - | 11. 6. 2007 13:35

    Barevný marcipán, který prodávají v Globusu je dost drahý (100 g asi 35 Kč). Já používám "Marzipan Kartoffeln" tj.Marcipánové kuličky - sáček 125 g za 17.5O rovněž z Globusu (u bonbonů)

  • Irena Klasová | 11. 6. 2007 09:16

    Včera upečeno a hned snězeno. Dělala jsem s jahodami,ta žmolenka s marcipánem je fakt skvělá. Marcipán jsem dávala tajně, taťka marciápán nemusí, ale pak si pochutnával. Koláč je fakt rychlý a jednoduchý. Dávám za 1:-)

  • Anonym | 10. 6. 2007 17:14

    vyzkoušejte s loupanými broskvemi, mohou být i zavařené, to je výborné

  • Kokoska | 8. 6. 2007 19:14

    opravdu jednoduché a dobré. Dělala jsem to s kompotem ananasovým a byla to ňamka

  • Hela | 8. 6. 2007 13:29

    je to pomlsáníčko... dávám za 1!!!

  • Huhulová | 7. 6. 2007 22:08

    úžasný koláč, rychlý takový akorát pro moji zručnost - nezručnost, s jahodami naprostá jednička

  • Kajina | 5. 6. 2007 13:35

    Doporučuji vyzkoušet s ananasovým kompotem, je to výborné

  • Marika | 1. 6. 2007 19:45

    S jahodami, kterých mám letos nadúrodu se krásně povedlo, ta marcipánová chuť to zvedla

  • Anda K. | 30. 5. 2007 19:34

    Moc se mi povedlo, je to výborná kombinace, ještě mám doma mražené borůvky, tak to udělám i s nimi, je to hodně jednoduché a to mi vyhovuje:-)

  • Daniela | 30. 5. 2007 10:51

    Marcipán různých barev prodávají v Globusu, je to u prášků na pečení, rozinek, oříšků ... (v krabičce), cenu nevím, ale dobře se sním pracuje i na dorty

  • Dana Minaříková | 31. 3. 2007 16:13

    Takže upečeno, ochutnáno a přidáno do oblíbených :o) Udělala jsem z kompotovaných šťavnatých meruněk a kombinace mírně nakyslého ovoce se sladkým marcipánem a skořicí je naprosto dokonalá :o)))

  • Dana Minaříková | 31. 3. 2007 13:13

    Zbyl mi tu kousek marcipánu ze synových narozenin a nevěděla jsem, co s ním. Jdu udělat tyhle řezy, recept vypadá dobře, dám vědět :o)

  • Heluš | 30. 3. 2007 19:50

    Gábino děkuji, dnes jsem též koupila v Tesku, moc děkuji. Už jsem upekla s borůvkami a byl výborný

  • Anonym | 30. 3. 2007 15:07

    V Delvitě mají u cukrovinek.

  • Gábina Houšková | 30. 3. 2007 13:32

    Marcipán sjem viděla v Tescu, jak mají směsi na pečení, pudinky atd.

  • bramborka | 30. 3. 2007 13:11

    Anebo jesli máte v blízkosti třeba Kaufland,tak u pudinků a dortového zdobení ho prodávají zabalený do válečku.Nebo si ho udělejte z mléčné hmoty.

  • Anonym | 30. 3. 2007 12:50

    Heluš, u nas jde koupit vazeny napr. v cukrarne.

  • Heluš | 29. 3. 2007 21:46

    V jakém obchodě? V supermarketu ho neměli.

  • Anonym | 29. 3. 2007 20:08

    nejlépe koupit v obchodě

  • Heluš | 29. 3. 2007 20:04

    Kde vezmu marcipán, sdělte prosím?

  • Eva Horynová | 26. 3. 2007 09:01

    Já přidávám 2 lžíce kakaa a s malinami je to nejoblíbenější moučník mé dcery. Říkáme mu "černoušek".

  • Aja | 25. 3. 2007 19:24

    Dělala jsem tento koláč s mraženými malinami a do žmolenky jsem dala kokos, výborné!!! Ta krásná vůně a krásně vláčné a přitom je to naprosto jednoduchá příprava

  • bramborka | 25. 3. 2007 11:29

    Vyzkoušeno s mraženými jahodami a výborné,vlačné.Marcipán jsem do žmolenky nastrouhala najemno.1*

  • Alisia Z. | 30. 7. 2006 17:05

    Koláč jednička, letos se urodilo hodně meruněk, tak jsem udělala tuhle žmolenku a měla úspěch, koláč je málo pracný, velmi rychlý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Cukr krupice Hrubá mouka Marcipánová hmota Máslo Meruňky Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italská omáčka

Italská omáčka

Nouzová polévka

Nouzová polévka

Ořechové muffiny

Ořechové muffiny

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Tvarohové placky

Tvarohové placky

Džem z rakytníku

Džem z rakytníku

Vylepšené rafaello řezy

Vylepšené rafaello řezy

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

40 minut
Jahodová marmeláda našich babiček

Jahodová marmeláda našich babiček

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

110 minut
Focaccia

Focaccia

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

Poslední sledované recepty

302
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
99
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
61
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
57
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
50
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina, která je opět „in“. Dejte jí šanci i vy!
Pohanka: Nenápadná bezlepková superpotravina,…
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s jídelníčkem, díky kterému půjdou kila sama dolů
Jak zhubnout 5 kg: Efektivní a zdravý plán i s…
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se neobejde?
Dokonalé tiramisu: Jak na něj a bez čeho se…
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře, které chutnají všem
Od pondělí do pátku: Jednoduché rodinné večeře,…
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit svačinu, oběd i večeři
Co se starým pečivem? Tipy, jak z něj vykouzlit…
AHA.cz Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Kuchařová se svlékla! Bouřlivá reakce okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Zapomeňte na podpatky! Stylistka radí, jaké letní boty vám přidají výšku bez bolesti

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

Michal David chystá show po vzoru světových celebrit: Takhle vypadá scéna za 13 mega!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Červnový úplněk ve Střelci přinese touhu po nezávislosti a nových začátcích. Co čeká jednotlivá znamení?

Další doporučené recepty:

Meruňkový koktejl
Meruňkový koktejl
Meruňkový koláč
Meruňkový koláč
Meruňkový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Meruňkový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Meruňkový koláč s müsli
Meruňkový koláč s müsli
Meruňkový koláč s tvarohem
Meruňkový koláč s tvarohem
Meruňkový koláč se smetanovou peřinou
Meruňkový koláč se smetanovou peřinou
  • Recepty.cz
  • Meruňkový koláč s marcipánovou žmolenkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact