Přísady na těsto smíchat, nalít na vymazaný a vysypaný plech (nebo dát na plech pečící papír) a upéci. Na vychladlý koláč natřít tvarohovou náplň a poklást meruňkami.
2
Poleva: šťávu z kompotu dolít vodou do 1 litru. Oddělit 1 skleničku a v ní rozmíchat pudinkový prášek. Šťávu dát vařit a do vařící vmíchat rozpuštěný pudink a uvařit. Osladit dle chuti a nechat částečně vychladnout.
3
Já pudink zakryji potravinovou folií (aby se netvořil škraloup) a nechám zchladnout. Ještě teplou polevu nalijeme na koláč na necháme ztuhnout. Pudink připravuji v mikrovlnce, kde se nepřipaluje a netvoří se hrudky. Nejprve vařím šťávu asi 4 minuty při max. výkonu. Když vaří, vliji rozmíchaný pudink a vařím dále asi 2 minuty při polovičním výkonu. Míchám každých 30 s, aby se netvořily hrudky. Ovoce lze měnit dle chuti, zkoušela jsem i s ananasem a jahodami nebo broskvemi.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Gábina H
|3. 10. 2007 09:22
Díky Heleno, jsem ráda, že chutnalo. :-))
Helena Bicanová
|2. 10. 2007 22:09
Vydala jsem se hledat na internet koláč takovéhoto složení a byla jsem nadšená, že jsem opravdu takový recept našla. Hotový koláč je výborný! Skvěle se hodí jako lehký dezert v létě a můžete ho jíst pořád dokola. Druhý nebo třetí den koláč zvláční tvarohem, je to úplná delikatesa!