Zaděláme těsto klasickým způsobem a dáme kynout, vymažeme a vysypeme dortovou formu - průměr 26 cm. Vykynuté těsto dáme do formy, přetáhneme nepatrně přes okraj a necháme ještě 10 minut kynout. Meruňky necháme okapat, smícháme smetanu s pudinkovým práškem, vejcem a medem. Na těsto položíme meruňky, zalejeme připravenou smetanou a pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana z VM
|12. 4. 2005 10:46
Musím se přiíznat, že jsem tento recept dostala a prozatím jsem ho nezkoušela. Taky bych udělala kynuté těsto podle sebe, dělám hodně nadýchané, proto musí být řidší. Díky paní Ivaně za sdělení. Mě hlavně lákala ta - trochu neobvyklá -náplň se smetanou a dalšími surovinami. Musím brzo vyzkoušet:))
Ivana
|12. 4. 2005 09:51
Bylo to celkem dobré, ale kynuté těsto bylo šíleně "hutné", nenadýchané. Přece jen 100g tuku na 220g mouky je hodně. V dortové formě to bylo hodně vysoké. Pokud budu tuto buchtu ještě někdy vyrábět, udělám svoje klasické kynuté těsto na koláč, ostatní postup dodržím.