Ořechy, mouku, studené máslo, pokrájené na kostičky, cukr, žloutky, skořici a citrusovou kůru zpracujte v hladké těsto. Pracujte rychle, nejlépe rukama zchlazenýma ve studené vodě, aby se těsto tzv. nespařilo. Vytvarujte bochánek, zabalte ho do kuchyňské fólie a dejte asi na hodinu odpočinout do ledničky.
2
Pak jej rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše, přemístěte do tukem vymazané a lehce moukou vysypané koláčové formy a dejte asi na 5 minut zapéct do trouby předehřáté na 180 °C. Vyndejte, potřete tence meruňkovou marmeládou a poklaďte půlkami meruněk řezem nahoru, vraťte do trouby a pečte ještě asi 30 minut, až těsto zpevní, okraje zezlátnou a meruňky změknou. Vyjměte a ještě zahorka potřete povrch koláče vodou zředěnou meruňkovou marmeládou.