Těsto je hodně hutné, muselo se skutečně roztírat, z této dávky vyšlo na velký plech cca 20 x 30 cm.
je tam 150 g do těsta (a tento recept je zde uveden vícekrát), někdo peče z moučkového cukru. Mimochodem 150 g na posypání, to by byly přímo závěje....
Tolik lidí jej dělalo, hodnotilo a nikdo kromě Kerstin si nevšiml, že tam chybí uvedené množství cukru??? ;-)
jsem to ale trdlo ..vadi hodně že jsem tam dal hladkou mouku?
Koláč se povedl, byl krásně vláčný a nadýchaný. Rovněž jsem přidala polovinu kypřícího prášku. Mám však dojem, že v receptu chybí uveden cukr. Je zde napsán pouze moučkový na posypání. Já jsem přidala do těsta 250g ;-)
Je mi 60 let. Tedy vařím a peču již dlouhou řadu let. Dnes jsem vyzkoušela tento koláč.Má jedinou chybu. I když by zřejmě vydržel vláčný dlouho, přesto to nemohu vyzkoušet.Během jedné hodiny jsem umývala prázdný plech. A to je ta jediná "chyba". Děkuji autorce tohoto receptu.
právě jsem ochutnala čerstvě upečený, s meruňkama a dala jsem hned 1. Pekla jsem z Hery a Lando, na menším pekáčku, dík za recept, je to opravdu moc dobré a příprava je snadná a rychlá
Dnes jsem tento kolac upekla, a muj nazor - masla bych opravdu ubrala. Ale spis se kouknu po jinem receptu. Sto lidi sto chuti...
Já tedy nevím, ale souhlasím s Janičkou, samý máslo, úplně jsem ho cítila na jazyku spolu s moukou, ale proti gustu...
Je opravdu výborná!!!
Tak ted jsem dopekla, chutná výborně, ale meruňky mi trošku zapadly do těsta :-( Nevypadá tak krásně, jako na obrázku, ale chutná výborně :-)
Hezky den vsem. Vcera jsem upekla tento kolac a je vyborny! :-) Diky za recept! Poznamka: Misto merunek jsem na kolac dala jablka a po upeceni posypala skoricovym cukrem.
Tento koláč chutnal celé naší rodině i hostům. Můžu ho jen doporučit. Je jednoduchý a moc chutný. Místo meruněk jsem dala zavařené broskve a jahody. Mňam. Ten prášek do pečiva je tam opravdu potřeba přidat.
jsem začátečník v pečení buchet.Tento koláč jsem vyzkoušela a byl výborný.jedly jsme ho tři dny a pořád chutnal skvěle. vřele doporučuji a chválím.
Tak ten koláč je vážně super.A ten kdo říká, že není, tak fakt neví, co je dobrý :-)
Mě teda vůbec nechutnal. Dělala jsem ho přesně podle receptu a byl děsně mastný. Fuj tuk z něho kapal. Už nikdy.
Koláč jsem upekla přesně podle receptu, ale přidala jsem navíc 1/2 kypřícího prášku. Neměl chybu! Určitě budu péct i s jiným ovocem. Přišlo mo, že čím byl starší, tím byl lepší, vláčnější...
Koláč jsem dělala je opravdu máslový, těsto připomíná máslové sušenky.. Podle názoru naší rodiny byl moc dobrý.. ale samozřejmě záleží na každého chuti.. takže Vaření zdar!
Máte úplnou pravdu,také ještě málo solím.
Dnes jsem upekla tento koláč a musím říct, že je opravdu moc dobrý, vláčný a lehký jako peříčko. Z bílků jsem udělala sníh a přidala ho až na konec a taky jsem tam dala celý prášek do pečiva..myslím si, že jedině máslo dodá moučníkům tu pravou chuť a vůni. Je sice dražší než např. Hera, ale výsledek je o poznání lepší.
SUPER koláč. Nutno připdat prášek do pečiva. Všem chutnal. Hodnotím 1*.
Krásný den přeji, tak jsem ho konečně vyzkoušela taky :-) a naprosto super. Jen se po něm zaprášilo. Na půlku jsem dala jahody a i ty jsou v něm výborné.
Je to vynikající koláč, lehký jako obláček a vydržel vláčný i 2-3 dny. Na komentáře dietářky Jany, která by nejraději pekla buchty bez tuku a bez cukru se nemá cenu ohlížet. Já jsem dala nejdřív "jen" kostku Hery (250 g), ale pak jsem ještě těch 50 g raději přidala, a výsledek byl fantastický. Určitě by se to dalo péct i s jiným ovocem. Pro všechny jistoty jsem taky přidala 1/2 prášku do pečiva.
VYNIKAJÍCÍ!! Upečený přesně podle receptu + prášek do pečiva. Plech vysypávám kokosem, který moučníku dodá ještě lepší chuť. Pekla jsem v elektrické troubě na 170 stupňů jen 18 minut a byl úplně akorát. Nemá chybu.
Souhlasím, koláč je křehký právě díky tuku. Použila jsem celou Heru a zbytek máslo a navrch jsem posypala drobenkou (olej,hl. mouka, cukr). Po upečení jsem ho posypala ml.cukrem smíchaným s vanilkou. Všem velmi chutnal!
Možná jste Moniko použila jen moc velký plech, proto byl nižší. Mně naskočil krásně. Co se týče komentáře Jany, napřed vyzkoušejte, potom ubírejte másla. Ubrat půlku tuku, tak máte nepoužitelnou hmotu, tvrdou jak podrážka.
To je snad máslový koláč,ne?Já bych půlku tuku ubrala a ten prášek do pečiva bych přidala taky.Moniko,tak těžké těsto vyskočit nemohlo,zvlášť když ho ani sníh z vajec nekypří.
Dneska jsem delala a povedlo se, akorat mi "nevyskocil" a to jsem tam pridala i ten necely prasek do peciva. Ale nejspis to bude mou nezkusenosti s pecenim, jak me poucila tchyne. A taky jsem pridala nastrouhanou citronovou kuru, chutove supr, take davam za 1!
Já dělám tyto koláče - kde je dost tuku - napůl z másla a napůl z Hery. Ale stejně je máslo nejlepší a v některých receptech - viz bábovky pí. Jany Tiché - naprosto nenahraditelné ....
Je výborný a rychlý. Velmi chutný i druhý den, navíc vypadá krásně nakrájený. Přidala jsem necelý prášek do pečiva, měla jsem strach, že nevyskočí. Posypala jsem cukrem jen lehoučce, byl by moc sladký.Dávám 1*.
Super kolač.Momentalne pečiem druhy plech lebo celej rodine chutil.Je lacny rychly a presne taky recept som hladala.dakujem
Já používám místo másla heru a koláč nám moc chutná.
No,nevím jak u vás,ale na můj vkus je tam až moc másla a je to tam cítit.ale zkusím to udělat ještě jednou a uvidím jestli se mi to tentokrát povede.