Meruňky opláchneme, necháme okapat, pokrájíme na malé kousíčky a promícháme se dvěma lžícemi mouky.
2
V míse utřeme tuk s cukrem do pěny, postupně přidáváme žloutky, pak vsypeme zbytek mouky promíchaný s práškem do pečiva a naposledy vmícháme tuhý sníh z bílků a kostičky meruněk.
3
Těsto uhladíme ve formě na srnčí hřbet (formu vyložíme pečícím papírem). Pečeme v předehřáté troubě asi 30 min na 160 °C (horkovzduch). Zkoušíme špejlí, zda je propečený.
4
Moučník je málo sladký, proto ho můžeme ještě zdobit jakoukoliv polevou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Naďa Lhotáková
|7. 4. 2008 19:02
aha,tak já koupím sušené,díky,vyzkouším.
Hela -
|6. 4. 2008 21:31
No, myslím, že z kompotovaných meruněk ty to nebylo ono, pokud je dáte do těsta, máte z toho bublaninu a ta je lepší z jiného druhu těsta. Toto je třené těsto a meruňky tam krásně prožlutí těsto.
Naďa Lhotáková
|5. 4. 2008 19:40
Šlo by to i z kompotovaného ovoce?Děkuji za odpověď.