Meruňky rozemeleme s odstopkovaným angreštem. Cukr smícháme s Gelfixem a přidáme spolu s badyánem k namletému ovoci. Směs přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme cca 3 minuty. Marmeládu ihned plníme do sklenic, uzavřeme a asi na 5 minut postavíme dnem vzhůru.
Měla jsem více angreštu, takže jsem dala 600 g angreštu a 400 g meruněk. K badyánu jsem přidala ještě skořici a marmeláda je vynikající. :-)
Věra
|27. 7. 2006 10:17
Děkuji p. Ivano za rychlou informaci, moc jste mi pomohla v krizové situaci.
Ivana
|27. 7. 2006 10:01
Na mě čekají v mrazáku jahody a třešně na džem, takže proč ne meruňky. Ovoce na mermeládu nebo džem zmrazuju už několik let, protože obvykle dozrává chvíli před mým odjezdem na dovolenou a nemám čas ho zpracovat. Nebo když různě dozrávají maliny a červený rybíz na lineckou, tak též maliny mrazím do doby dozrání rybízu. Na kvalitě to není poznat.
Věra
|27. 7. 2006 07:44
Milé kuchařky mám dotaz: je možné dělat marmeládu z mražených ( rozmražených) meruněk ??? Pokud někdo s úspěchem zkoušel byla bych ráda za informaci. Díky