Suroviny na těsto smícháme a rozprostřeme na vymazaný plech. 1/3 odložíme do ledničky. Nejlépe domácí meruňkovou marmeládu smícháme s rumem a citrónovou kůrou a natřeme na těsto. Posymeme lístky mandlí. Poklademe kompotovanými meruňkami. Tvaroh smícháme s vanilkovým cukrem a lžičkou dáváme kopečky tvarohu mezi meruňky. Ušleháme bílky na sníh a přidáme cukr. Došleháme. Lžičkou děláme kopečky mezi meruňky a tvaroh. Z ledničky vyndáme zbytek těsta a rozdrobíme na meruňky, tvaroh a sníh. Pomalu pečeme dozlatova.
2
Před podáváním můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ivana Samcová
|18. 11. 2006 14:38
Řezy jsou opravdu výborné.Dělala jsem je přesně podle předpisu, jen místo meruňkové /doma nebyla/ jsem použila třešňovou marmeládu. Určitě zopakuji.
Martina
|16. 11. 2006 22:44
Mooc dobré řezy. Zkusila jsem je udělat i s tou Vaší kyselejší marmeládou. Už, aby zase byla meruňková sezona a můžu ho udělat s čerstvými plody.
Kuchařka on-line
|12. 10. 2006 11:33
Jak je libo. Jinak stačí zadat "meruňk" a moučník by vyjel i se starým názvem :-)
Jana.S
|11. 10. 2006 13:35
Prosím moderátory o změnu názvu na Meruňkové řezy. Recept se špatně vyhledává. Děkuji.
. .
|7. 10. 2006 18:58
Opravdu zalezi na marmelade. Ja delam marmosku s pripravkem Dr. Otker 3:1 a jeste davam jen polovinu davky cukru, nez je uvedeno. Zato pridam citronovou kuru a rum. Je nakysla, malo sladka, ale tak ji mame radi. A presne takova domaci merunkova marmelada je na tento moucnik nejlepsi :)
mishabv
|25. 9. 2006 15:53
vyborne, ale ac se to podle obsahu cukru nezda, dost sladke, patrne tou marmeladou, doporucuju cukru v teste jeste ubrat
Zdeňka
|28. 8. 2006 13:57
Tak to je variace na Hraběnčiny řezy s jinou náplní.Vypadá to moc dobře.