Heru utřeme s cukrem a žloutky, přidáme mouku s kypřícím práškem a vmícháme tuhý sníh z bílků. Přidáváme mléko (těsto by mělo mít takovou konzistenci jako na bábovku). Polovinu těsta nalejeme na vymazaný plech a uhladíme, druhou polovinu těsta obarvíme kakaem a dáme na světlé těsto. Poklademe meruňkami řezem nahoru a upečeme na 175 °C. Necháme vychladnout, potřeme krémem a polejeme čokoládovou polevou, dáme schladit do ledničky, nejlépe přes noc.<BR>Krém: mléko s moukou a cukrem uvaříme na kaši, po vychladnutí vešleháme máslo s kakaem a rumem.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina Kolářová
|14. 8. 2009 15:10
Výborný recept, pekla jsem v normálním pekáči a protože jsem si přečela komentář paní Ivany, dala jsem celou Heru, o jedno vajíčko navíc a mouky celkem 300 g. Opravdu je potřeba dát na noc do ledničky.Děkuji za skvělý tip!
Ivan Kalivoda
|12. 7. 2009 18:22
Před 2,3-lety jsem je dělal a byly tak fantastické, že jsi je jdu dnes opět udělat.Tak mi držte palce.
Ivana Samcová
|8. 5. 2007 09:13
Vynikající, moc jsme si pochutnali. Jen jsem to pekla raději v trochu menší formě, na plech se mi zdálo, že by těsta bylo málo. Opravdu dobrá buchta, vřele doporučuji. Navíc, rozkrájené to moc hezky vypadá. Díky za recept. Ivana