Řezy jsou dobré a hezké v řezu, povedly se, ale znovu dělat asi nebudu. Nás to neoslovilo. Chybí nám nějaký krém...
výborné řezy, povedly se hned na poprvé, všem chutnaly a už peču druhou várku, meruňky jsou v tom moc dobrý. :-)
Křehké, výborné. Neměla jsem kokos, tak jsem přidala do sněhu lžíci vanilkového pudinku a trošku mléka. Myslím, že kokos to nepředčí, ale také mňaammmm. Dávám jedničku
Vyzkoušela jsem s borůvkami a také se moc povedl. Přikládám fotečku :-)
Velmi dobré řezy, většinou použiji ještě víc bílků, mívám v ledničce v zásobě. Pozitivem je, že je toho hodně, řezy jsou poměrně vysoké, ale velmi šťavnaté. :-)
Díky za inspirativní recept. Chuť je fajn. Jen bílková hmota (udělala jsem ji z cca 7mi bílků) se mi srazila při šlehání (holt jsem to nešlehala postupně - bohužel to v receptu není popsáno), také jsem nejdříve podle komentářů piškot dala na ca 15 minut péci a teprve potom nalila bílkovou hmotu. Myslím, že jinak by se mi to připálilo. Také jsem do těsta přidala asi 50 ml mléka, aby se s ním lépe pracovalo (jinak je dost tuhé).
Dnes jsem je pekla. Udělala jsem o polovinu méně těsta do menší formy a té bílkové záležitosti bylo tak akorát. Ten obrázek je poněkud zavádějící... Ale je to velmi dobré, do těsta jsem dala jen 1/2 mouky, 2/3 másla, 1/2 prášku a 1/5 mléka. Vejce a cukr jsem nechala.
Tak nevim kde se mi to zvrtlo - chutove to bylo velice dobre,ale cekala jsem ze kokosova pena bude vice "nadychana". Take se mi to zdalo trochu moc sladke - ale turkum (ziji v Turecku) kteri maji radi sladke opravdu "sladke" to moc a moc chutnalo.
Jsem kucharsky antitalent, ale tyto řezy jsem zkusila, jsou jednoducha a NAPROSTO VYBORNE !!
Recept je výborný, zkoušeli jsme s ostružinami a pár malin, druhý den byl plech prázdný
Tak,musím říct,že to bylo skvělé i s tím předpečením toho těsta.Co se týká sněhu,zdá se mi to tak akorát,ale nic nezkazíte,když dáte bílků víc,kdo má a potřebuje je spotřebovat.Dávám za 1
pekla jsem a vubec se mi nepovedla zdrcla se snih byl takovy mokvaví a ješte byla malo sladka slepice si ale pochutnali
Rezy jsem měla 3 dny a sníh byl pořád tuhý, nic nenasáklo, možná u jiného ovoce, ale u meruněk ne
No jasně,to je ono.Díky.
Jo a ptáš se Laďko,proč ten sníh až po chvíli pečení?Nevím,jdu na to teď,ale myslím,aby přece jen nenasákl do toho syrového těsta,aby ta krusta sněhová byla vidět.Aspoň já si to myslím
Laďko,sůl do bílků dávám od nepaměti.Tak mi to kdysi poradil a je to prý proto,aby se sníh ušlehal rychleji,tak nevím.
Pekla jsem o víkendu. Je to rychlá a moc dobrá buchta a sníh jsem dala hned, ale pekla jsem to asi na 170 st.Dávám 1
Zapomněla jsem na cukr do sněhu - pro ty,kdo by chtěli dát diasladidlo - do tohoto bych dal 2 lžíce dia sladidla - ne vrchovaté - zarovnané a pozor - já při šlehání sněhu s diacukrem vždycky přidám malinko soli - no asi opravdu na špičku nože.Ono se to doporučuje i u normálního cukru,ale tady ho dávám vždycky.Šlehá se to delší dobu,ale 100% se to ušlehá!!!
Já bych ji nahradila celou dávkou celozrnný, a toho dia cukru tak 1 polévkovou lžíci (cca 20g) - no vida a zas jsme u váhy lžiček :-))) a taky se mi zdá,že nebude na škodu víc bílků.Zas se zeptám já: proč myslíte ten sníh až po chvíli pečení? Laďka
Ten recept mne fascinuje.Není nijak složitý,řekla bych,že to zvládne každý.Taky bych však tu sněhovou peřinu dala až po chvilce pečení a skoro bych taky zkusila tu celozrnou pšeničnou mouku a vyzkoušela bych to umělé sladido Fan,jen vůbec tedy nevím,kolik bych ho měla dát.
Trochu jsem experimentovala a část (150g) mouky jsem nahradila celozrnnou pšeničnou a osladila třtinovým cukrem. Protože jsem měla 4 bílky, které jsem chtěla spotřebovat, dala jsem do těsta 2 celá vejce a 2 žloutky a peřinu jsem udělala z 6 bílků - myslím, že takto je jí tak akorát. Taky jsem radši pekla nejdřív 15 minut bez peřiny a pak na mírnějším stupni (kolem 160st.C) dopekla s peřinou. Mezi meruňky jsem přihodila i pár malin a výsledek je opravdu moc dobrý, děkuji za recept.
Suhlasim s Lenkou, cesto sa nedalo poriadne rozotriet bolo prilis tuhe, robila som z 5 vajicok, pridala som trochu citr. kory do cesta a kolac som dala zapiect do truby a ked bol skoro upeceny potrela som ho snehom a tak dala dopiect. Chutovo bol velmi dobry.
mnamky mnamky mnam,pred polednem upeceno,ted skoro snedeno...
Ja som robila naplech o rozmeroch 24 krát 36 cm. Bolo to veľmi dobré, cesto sa krásne rozotieralo, no tiež som mala obavu, že sa mi spáli sneh. Koláč som trochu predpiekla a potom natrela sneh a dopiekla. Cesto bolo pekne vysoké prevzdušnelé a šťavnaté. Je to rýchle a dobré. No a prášok do pečiva rozhodne dobre premiešať múkou.
Na jaky je to plech ? Kdybych to pekla v 26cm kulate rozeviraci forme bylo by mnozstvi zhruba stejne ? Diky.
Musím dát Sylvě za pravdu,protože těsto bylo skutečně tuhé,těžce rozetíratelné,ale výsledek nebyl špatný.Smíchala jsem broskve s čerstvými malinami.Jen jsem asi neodhadla dobu pečení,protože sníh jsem měla po upečení hnědý.
Meruňky jsem neměla, tak jsem dala višně a nektarinky. Je to výborné. Příště zkusím borůvky . :-)
opravdumoc dobré,ale doporučuji prášek do pečiva promíchat s moukou
Moc dobré,ale je potřeba opravdu peřinu udělat z více bílků.Vynikající
Vynikající, v sobotu jsem upekla a ještě jsem k meruňkám přidala malé jahody. Příště udělám kokosovou peřinu z více bílků, z těch čtyř je opravdu málo. Dávám za jedna s hvězdičkou.
Tak ale musím říct, že to vonělo senzačně (jako řezy Raffaelo) a s malinami to chutná suprově!!! Po tom se jen zapráší :-)
Pro začátečníky špatně popsaný postup. Ne každý totiž ví, že sníh se ušlehá s cukrem, ale kokos se tam vmíchá opatrně, zlehka až poté.Těsto se mi zdálo nějaké "tuhé, těžké" na rozetření na plech. Jsem zvyklá na těsto, které se krásně naleje a rozetře, nebo na těsto, které se namačká. Tohle bylo tedy těžké na rozetření.. Na peřinu bych dala určitě více bílků, tudíž i dalších ingrediencí. Zatím se to peče.. takže chuť ještě nemohu posoudit. Místo meruněk jsem dala mražené maliny. Nic jiného zrovna nebylo.
Dekuji p. Odehnalove za pekne foto, já jsem sice recept vlozila, ale nikdy jsem nestihla dilo vyfotit, jsem ráda, ze vsem tak chutna. "Perinu" mam taky rada vetsi, proto vetsinou sbiram bilky do zasoby a pak je tady upotrebim.
Dala jsem tam nektarinky a i tak byly výborné. Dávám za 1
Moc dobré! Měla jsem doma navinulou šlehačku, tak jsem ji použila místo mléka, můžu jen doporučit.
Řezy byly výborné,dávám velkou 1!!!!
vynikající!!!!!
Výborné, hned se po tom zaprášilo, dneska dělám s borůvkami.
Dopekla jsem a jsou velmi dobré.Příště je ale zkusím z 5 vajec."Peřina" se nám zdála trochu tenká.
Moc dobré.Bez komentáře.Dávám za 1!!!
Tak už mám pečeno!!!Dala jsem broskve,meruňky došli.Ještě vlažné jsem ochutnala,dávám 1!!!!
Jsem ráda, že se povedlo...už se mi nechtělo dělat ovocné koláče jenom s drobenkou a tohle je myslím dobrá změna.-)
A je to, vyzkoušeno. Podařilo se. Použila jsem kompotované meruňky, kterých mám v zásobě několik sklenic. Moc dobré. Ke konci pečení - asi tak 7 min - jsem dala pečení pouze zespodu, aby sníh moc neztmavnul a jdu na to - mňam!!!
Myslím, že se to nezkazí ani čerstvým ani kompotovaným, ale protože je tam ten sladký sníh z bílků, tak doporučuji kyselejší. Ze sněhu jsem měla také strach, ale nic se mi nespálilo:-)) Ale pro jistotu můžete ke konci přepnout troubu na spodní pečení nebo dát nad to ještě jeden plech(prázdný:-))).
Ušlehanými bílky myslíte ušlehat sníh ? V tom případě nezhnědne sníh dřív, než se propeče těsto ?
Vypada to jednoduche a dobre, dekuji za recept. Jestli jsem dobre pochopila, jedna se o cerstve ovoce, ne kompotovane:-)