• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
Napište svůj komentář k receptu

Meruňkové řezy s kokosovou peřinou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 54
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 100
      g cukr
    • 125
      g hera
    • 4
      ks žloutek
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Na peřinu
    • 4
      ks bílek
    • 150
      g cukr
    • 100
      g kokos
    • meruňky nebo jiné ovoce podle chuti

Postup přípravy receptu

1
Změklou heru vyšleháme s cukrem, postupně zašleháme žloutky (měly by mít pokojovou teplotu) a přidáme mléko s moukou a nakonec prášek do pečiva. Dáme na plech, poklademe meruňkami, potřeme ušlehanými bílky s cukrem a kokosem a dáme upéct.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vafle s karamelem a kokosovou šlehačkou

Vafle s karamelem a kokosovou…

Krémová brokolicová polévka s kokosovou smetanou

Krémová brokolicová polévka s…

Tofu v arašídové omáčce s brokolicí a kokosovou rýží

Tofu v arašídové omáčce s brokolicí a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nvjt6
    nvjt6 | 7. 8. 2021 16:05

    Řezy jsou dobré a hezké v řezu, povedly se, ale znovu dělat asi nebudu. Nás to neoslovilo. Chybí nám nějaký krém...

  • Katka0501 | 11. 7. 2014 11:22

    výborné řezy, povedly se hned na poprvé, všem chutnaly a už peču druhou várku, meruňky jsou v tom moc dobrý. :-)

  • allyska | 21. 5. 2014 15:25

    Výborná, nadýchaná buchta, kdo má rád kokos, nechť určitě zkusí :)

  • SKSandy
    SKSandy | 28. 3. 2013 21:30

    Místo meruněk jsem použila maliny. Výborné. :-)

  • kozenka1 | 24. 6. 2012 12:31

    Křehké, výborné. Neměla jsem kokos, tak jsem přidala do sněhu lžíci vanilkového pudinku a trošku mléka. Myslím, že kokos to nepředčí, ale také mňaammmm. Dávám jedničku

  • pajatumova
    pajatumova | 4. 8. 2011 09:30

    Vyzkoušela jsem s borůvkami a také se moc povedl. Přikládám fotečku :-)

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 26. 11. 2010 01:47

    Tyto řezy jsou také moc dobré, foto přikládám :-)

  • Fanfan | 14. 11. 2010 13:03

    Velmi dobré řezy, většinou použiji ještě víc bílků, mívám v ledničce v zásobě. Pozitivem je, že je toho hodně, řezy jsou poměrně vysoké, ale velmi šťavnaté. :-)

  • Zdenka Kocmichová | 23. 4. 2010 18:10

    Díky za inspirativní recept. Chuť je fajn. Jen bílková hmota (udělala jsem ji z cca 7mi bílků) se mi srazila při šlehání (holt jsem to nešlehala postupně - bohužel to v receptu není popsáno), také jsem nejdříve podle komentářů piškot dala na ca 15 minut péci a teprve potom nalila bílkovou hmotu. Myslím, že jinak by se mi to připálilo. Také jsem do těsta přidala asi 50 ml mléka, aby se s ním lépe pracovalo (jinak je dost tuhé).

  • Amy - | 28. 2. 2009 16:02

    Dnes jsem je pekla. Udělala jsem o polovinu méně těsta do menší formy a té bílkové záležitosti bylo tak akorát. Ten obrázek je poněkud zavádějící... Ale je to velmi dobré, do těsta jsem dala jen 1/2 mouky, 2/3 másla, 1/2 prášku a 1/5 mléka. Vejce a cukr jsem nechala.

  • Bahar Karaer | 10. 12. 2008 21:21

    Tak nevim kde se mi to zvrtlo - chutove to bylo velice dobre,ale cekala jsem ze kokosova pena bude vice "nadychana". Take se mi to zdalo trochu moc sladke - ale turkum (ziji v Turecku) kteri maji radi sladke opravdu "sladke" to moc a moc chutnalo.

  • Ivana Michalova | 10. 10. 2008 14:53

    Jsem kucharsky antitalent, ale tyto řezy jsem zkusila, jsou jednoducha a NAPROSTO VYBORNE !!

  • Markéta Smolková | 16. 8. 2008 21:13

    Recept je výborný, zkoušeli jsme s ostružinami a pár malin, druhý den byl plech prázdný

  • Jana Remková | 22. 7. 2008 18:59

    Tak,musím říct,že to bylo skvělé i s tím předpečením toho těsta.Co se týká sněhu,zdá se mi to tak akorát,ale nic nezkazíte,když dáte bílků víc,kdo má a potřebuje je spotřebovat.Dávám za 1

  • Lenka Štěpanková | 22. 7. 2008 18:47

    pekla jsem a vubec se mi nepovedla zdrcla se snih byl takovy mokvaví a ješte byla malo sladka slepice si ale pochutnali

  • Majka Rončáková | 22. 7. 2008 09:39

    Rezy jsem měla 3 dny a sníh byl pořád tuhý, nic nenasáklo, možná u jiného ovoce, ale u meruněk ne

  • ladislava staffenová | 21. 7. 2008 18:57

    No jasně,to je ono.Díky.

  • Jana Remková | 21. 7. 2008 18:36

    Jo a ptáš se Laďko,proč ten sníh až po chvíli pečení?Nevím,jdu na to teď,ale myslím,aby přece jen nenasákl do toho syrového těsta,aby ta krusta sněhová byla vidět.Aspoň já si to myslím

  • Jana Remková | 21. 7. 2008 18:33

    Laďko,sůl do bílků dávám od nepaměti.Tak mi to kdysi poradil a je to prý proto,aby se sníh ušlehal rychleji,tak nevím.

  • Majka Rončáková | 21. 7. 2008 10:36

    Pekla jsem o víkendu. Je to rychlá a moc dobrá buchta a sníh jsem dala hned, ale pekla jsem to asi na 170 st.Dávám 1

  • ladislava staffenová | 19. 7. 2008 18:42

    Zapomněla jsem na cukr do sněhu - pro ty,kdo by chtěli dát diasladidlo - do tohoto bych dal 2 lžíce dia sladidla - ne vrchovaté - zarovnané a pozor - já při šlehání sněhu s diacukrem vždycky přidám malinko soli - no asi opravdu na špičku nože.Ono se to doporučuje i u normálního cukru,ale tady ho dávám vždycky.Šlehá se to delší dobu,ale 100% se to ušlehá!!!

  • ladislava staffenová | 19. 7. 2008 18:38

    Já bych ji nahradila celou dávkou celozrnný, a toho dia cukru tak 1 polévkovou lžíci (cca 20g) - no vida a zas jsme u váhy lžiček :-))) a taky se mi zdá,že nebude na škodu víc bílků.Zas se zeptám já: proč myslíte ten sníh až po chvíli pečení? Laďka

  • Jana Remková | 19. 7. 2008 18:16

    Ten recept mne fascinuje.Není nijak složitý,řekla bych,že to zvládne každý.Taky bych však tu sněhovou peřinu dala až po chvilce pečení a skoro bych taky zkusila tu celozrnou pšeničnou mouku a vyzkoušela bych to umělé sladido Fan,jen vůbec tedy nevím,kolik bych ho měla dát.

  • Jana S | 19. 7. 2008 15:46

    Trochu jsem experimentovala a část (150g) mouky jsem nahradila celozrnnou pšeničnou a osladila třtinovým cukrem. Protože jsem měla 4 bílky, které jsem chtěla spotřebovat, dala jsem do těsta 2 celá vejce a 2 žloutky a peřinu jsem udělala z 6 bílků - myslím, že takto je jí tak akorát. Taky jsem radši pekla nejdřív 15 minut bez peřiny a pak na mírnějším stupni (kolem 160st.C) dopekla s peřinou. Mezi meruňky jsem přihodila i pár malin a výsledek je opravdu moc dobrý, děkuji za recept.

  • Tina Valasek | 18. 7. 2008 14:49

    Suhlasim s Lenkou, cesto sa nedalo poriadne rozotriet bolo prilis tuhe, robila som z 5 vajicok, pridala som trochu citr. kory do cesta a kolac som dala zapiect do truby a ked bol skoro upeceny potrela som ho snehom a tak dala dopiect. Chutovo bol velmi dobry.

  • kamca macikova | 13. 7. 2008 14:19

    mnamky mnamky mnam,pred polednem upeceno,ted skoro snedeno...

  • Klára Keselyova | 8. 7. 2008 20:32

    Ja som robila naplech o rozmeroch 24 krát 36 cm. Bolo to veľmi dobré, cesto sa krásne rozotieralo, no tiež som mala obavu, že sa mi spáli sneh. Koláč som trochu predpiekla a potom natrela sneh a dopiekla. Cesto bolo pekne vysoké prevzdušnelé a šťavnaté. Je to rýchle a dobré. No a prášok do pečiva rozhodne dobre premiešať múkou.

  • Olga V. | 8. 7. 2008 18:59

    Na jaky je to plech ? Kdybych to pekla v 26cm kulate rozeviraci forme bylo by mnozstvi zhruba stejne ? Diky.

  • lenka galvasová | 8. 7. 2008 18:53

    Musím dát Sylvě za pravdu,protože těsto bylo skutečně tuhé,těžce rozetíratelné,ale výsledek nebyl špatný.Smíchala jsem broskve s čerstvými malinami.Jen jsem asi neodhadla dobu pečení,protože sníh jsem měla po upečení hnědý.

  • Ostružina Lesní | 6. 7. 2008 21:18

    Meruňky jsem neměla, tak jsem dala višně a nektarinky. Je to výborné. Příště zkusím borůvky . :-)

  • martina maškova | 5. 7. 2008 15:24

    opravdumoc dobré,ale doporučuji prášek do pečiva promíchat s moukou

  • IRENA KOPECKÁ | 5. 7. 2008 11:31

    Moc dobré,ale je potřeba opravdu peřinu udělat z více bílků.Vynikající

  • Irena Klasová | 30. 6. 2008 11:29

    Vynikající, v sobotu jsem upekla a ještě jsem k meruňkám přidala malé jahody. Příště udělám kokosovou peřinu z více bílků, z těch čtyř je opravdu málo. Dávám za jedna s hvězdičkou.

  • Sylva | 15. 3. 2008 23:12

    Tak ale musím říct, že to vonělo senzačně (jako řezy Raffaelo) a s malinami to chutná suprově!!! Po tom se jen zapráší :-)

  • Sylva | 15. 3. 2008 19:16

    Pro začátečníky špatně popsaný postup. Ne každý totiž ví, že sníh se ušlehá s cukrem, ale kokos se tam vmíchá opatrně, zlehka až poté.Těsto se mi zdálo nějaké "tuhé, těžké" na rozetření na plech. Jsem zvyklá na těsto, které se krásně naleje a rozetře, nebo na těsto, které se namačká. Tohle bylo tedy těžké na rozetření.. Na peřinu bych dala určitě více bílků, tudíž i dalších ingrediencí. Zatím se to peče.. takže chuť ještě nemohu posoudit. Místo meruněk jsem dala mražené maliny. Nic jiného zrovna nebylo.

  • cicolina | 20. 9. 2007 10:13

    Dekuji p. Odehnalove za pekne foto, já jsem sice recept vlozila, ale nikdy jsem nestihla dilo vyfotit, jsem ráda, ze vsem tak chutna. "Perinu" mam taky rada vetsi, proto vetsinou sbiram bilky do zasoby a pak je tady upotrebim.

  • Marcela Suchanová | 20. 9. 2007 09:22

    Dala jsem tam nektarinky a i tak byly výborné. Dávám za 1

  • Zdeňka Raindlová | 14. 7. 2007 15:04

    Moc dobré! Měla jsem doma navinulou šlehačku, tak jsem ji použila místo mléka, můžu jen doporučit.

  • Dagmar Dočkalová | 11. 7. 2007 15:00

    Řezy byly výborné,dávám velkou 1!!!!

  • zita matejkova | 18. 2. 2007 19:07

    vynikající!!!!!

  • Kateřina Pyszková | 26. 1. 2007 08:55

    Výborné, hned se po tom zaprášilo, dneska dělám s borůvkami.

  • Anonym | 1. 9. 2006 23:57

    Dopekla jsem a jsou velmi dobré.Příště je ale zkusím z 5 vajec."Peřina" se nám zdála trochu tenká.

  • Lenka Švábová | 25. 7. 2006 21:28

    Moc dobré.Bez komentáře.Dávám za 1!!!

  • Naďa Lhotaková | 2. 6. 2006 19:37

    Tak už mám pečeno!!!Dala jsem broskve,meruňky došli.Ještě vlažné jsem ochutnala,dávám 1!!!!

  • cicolina | 1. 6. 2006 16:42

    Jsem ráda, že se povedlo...už se mi nechtělo dělat ovocné koláče jenom s drobenkou a tohle je myslím dobrá změna.-)

  • Anonym | 31. 5. 2006 14:22

    A je to, vyzkoušeno. Podařilo se. Použila jsem kompotované meruňky, kterých mám v zásobě několik sklenic. Moc dobré. Ke konci pečení - asi tak 7 min - jsem dala pečení pouze zespodu, aby sníh moc neztmavnul a jdu na to - mňam!!!

  • cicolina | 30. 5. 2006 13:54

    Myslím, že se to nezkazí ani čerstvým ani kompotovaným, ale protože je tam ten sladký sníh z bílků, tak doporučuji kyselejší. Ze sněhu jsem měla také strach, ale nic se mi nespálilo:-)) Ale pro jistotu můžete ke konci přepnout troubu na spodní pečení nebo dát nad to ještě jeden plech(prázdný:-))).

  • Marie Horáková | 30. 5. 2006 09:24

    Ušlehanými bílky myslíte ušlehat sníh ? V tom případě nezhnědne sníh dřív, než se propeče těsto ?

  • Anonym | 30. 5. 2006 09:11

    Vypada to jednoduche a dobre, dekuji za recept. Jestli jsem dobre pochopila, jedna se o cerstve ovoce, ne kompotovane:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Hera Kokos Meruňky Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Marinovaná kuřecí prsíčka na grilu

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Buchty plněné jahodami a tvarohem

Gurmánské smažené řízky

Gurmánské smažené řízky

Muffinky vynikající čokoládové

Muffinky vynikající čokoládové

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Úžasná "roláda" z mletého masa v "srnčím hřbetě"

Úžasná "roláda" z mletého masa v …

Kořeněné špízy s pórkem

Kořeněné špízy s pórkem

Věnečky podle Valiky

Věnečky podle Valiky

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

40
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
26
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
24
Jednoduchá jahodová zmrzlina
Jednoduchá jahodová…

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rok od nehody manžela (†38) Petry Svobody: Zvrat v případu! Soud odmítl dohodu

Rok od nehody manžela (†38) Petry Svobody: Zvrat v případu! Soud odmítl dohodu

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Další doporučené recepty:

Meruňkové knedlíky z pařeného těsta
Meruňkové knedlíky z pařeného těsta
Meruňkové koláčky
Meruňkové koláčky
Meruňkové potěšení
Meruňkové potěšení
Meruňkové řezy se sněhem
Meruňkové řezy se sněhem
Meruňkové řezy VIII.
Meruňkové řezy VIII.
Meruňkové smoothie
Meruňkové smoothie
  • Recepty.cz
  • Meruňkové řezy s kokosovou peřinou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact