sklenice
meruňkový kompot
(nebo 1 velký kompot broskví)
4
lžíce
cukr krystal
4
lžíce
máslo
obyčejné, rozpuštěné
1
l
voda
1
lžíce
želatina
prášková
Postup přípravy receptu
1
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny, přidáme mouku s práškem do pečiva a lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Plech vyložíme pečícím papírem, vlijeme na něj těsto v tenčí vrstvě a upečeme.
2
Práškovou želatinu rozmícháme ve vodě, zahřejeme a následně zchladíme. Tvaroh, máslo a cukr ušleháme dohladka a přidáme připravenou želatinu. Krém důkladně rozmícháme a dáme vychladit. Potom krém naneseme na piškot, povrch poklademe okapanými meruňkami (broskvemi). Posypeme cukrem a sekanými oříšky.