Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s džemem zní divně, ale je to vážně dobré. Směs připravuji "od oka", ale doporučené množství je cca 60 g džemu, 15 g hořčice a 10 g tymiánu.
Dělala jsem už několikrát, je to chuťově zajímavé a dobré jídlo a navíc jednoduché na přípravu.
Lucka
|28. 11. 2011 23:18
Nejsem zadna velka kucharka ale toto jidlo jsem v pohode zvladla a je to fakt moc dobre! I kdy se ta kombinace zda zvlastni vsem chutnala:)
Dáda
|16. 3. 2011 21:12
Dělala jsem tento recept již opakovaně, mám s ním vždy velký úspěch. Všem doporučuji, skutečně je to rychlé a výborné!!!
Leňuše
|21. 1. 2011 08:40
Výborná je také kombinace medu a hořčice... doporučuji vyzkoušet :-)
Terezie Walte
|28. 11. 2009 18:47
Udelala jsem s bramborem a bylo to moc dobré. Marmeládu jsem smíchala s Dijonskou hořčicí a celozrnnou hořčicí a trochou oleje a ve směsi jsem hodinku marinovala kuřecí stehna. Marinádou jsem je pak v průběhu pečení potírala.
Iva Sobotková
|11. 1. 2009 20:08
Recept jsem vyzkoušela a těšila se na oběd,ale byli jsme zklamaní.Udělala se sice krásná křupavá kůrčička,ale jinak kuře bylo nasládlé a nikomu to nechutnalo a to jsem si suroviny zvážila dle receptu.
Zdeněk Zdeněk
|6. 1. 2009 17:50
Nedokázal jsem si představyt kombinaci sladké marmelády a hořčice,ale teď mohu tento recept jen doporučit.Akorát pokud mohu poradit,hořčici doporučuji nějakou ostřejší.Protože pokud použijete poctivou domácí meruňkovou marmeládu která je chuťově velmi výrazná,je potřeba chutě dovyrovnat. (například Dyjonská hořčice)
Petule B.
|20. 9. 2008 16:37
Nám také chutnalo, udělala jsem ho dnes k obědu se smaženou rýží. Pekla jsem kuřecí čtvrtky, udělala se dobrá hustá šťávička, takže bylo i čím polít rýži. Znám kombinaci kečup + celozrnná hořčice, ale tohle bylo lepší.
Tereza Hrdličková
|13. 9. 2008 14:33
Dnes jsem toto kuřátko pekla pro známé a všem moc chutnalo. Největší pocty se mi dostalo od kamarádky, která mi po obědě sdělila, že kuřata normálně nejí, ale tohle že bylo výborné a že ho bude také takhle připravovat. Všichni si vzali recept :-)
ledo ledo
|9. 9. 2008 19:20
Dnes bylo k večeři a mohu všem doporučit. Nebojte se a zkuste to, ta chuť je báječně sladěná. Měli jsme s rýží, ale s hranolky by to bylo taky dobré.
Evangelina Ciprová
|25. 8. 2008 21:20
Teď už věřím, že hořčice a džem mohou být dobré, protože jsem dělala fazolovou polévku, do které přijde taky hořčice a pro změnu med. Je to opravdu vynikající. Vůbec bych to nečekala. Ale tohle kuře určitě zkusím. Za1.