Meruňky vypeckujte a nakrájejte na malé kousky. Vložte do pánve, přidejte pár lžic vody a rozvařte na kaši. Rozmixujte dohladka, postupně přidávejte cukr. Dejte zpět do pánve a přiveďte k varu.
2
Hotová směs je tmavá a lehce se táhne. Dejte trošku na talířek a nechte přibližně 2 minuty chladnout. Pokud směs drží pohromadě, je hotovo, pokud ne, ještě chvíli povařte.
3
Poté potřete olejem 2 archy pečicího papíru. Na jeden z nich nalijte směs, přiklopte druhým a válečkem rovnoměrně rozválejte na asi 5 mm silnou placku.
4
Nechte zcela vychladnout.
5
Ztuhlé nakrájejte na bonbony a lehce obalte v cukru.
6
Náš TIP: Do cukrátek zkuste jako tradiční orientální přísadu přidat 1 lžíci růžové vody (uberte stejné množství na obyčejné vodě).