Rozpálíme olivový olej na pánvi a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a papriku, smažíme tak 8 minut, během smažení dobře promícháme. Přidáme 3 oloupaná a nakrájená rajčata a vaříme ještě tak 5 minut. Rozšleháme vejce a přidáme k zelenině. Přimícháme a dál vaříme, dokud mix nezačne být jakoby krémovitý.
2
**Tip: **pro snadnější oloupání rajčat, dejte je do vařící vody na 8 sekund a pak je dejte do studené vody. Slupka lze oloupat snadněji.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Iva Bednarova
|19. 1. 2008 18:07
no tak ja bych se podelila o recept meho pritele,ktery je turek,a tohle jidlo delava k snidani.nakrajene turecke pepriky (velmi uzke zelene papriky) nakrajene na mudlicky osmahne na masle,prida nasekana oloupana rajcata,prohreje,a pak zalije rozslehanym vejcem,maximalne tremi.okoreni bazalkou,tymianem a spetickou chili,soli.Nemicha,jen rychle promichne aby se suroviny spojili,a necha prohrivat,dokud vejce nejsou hotova,a podava ,konzistence s lecem nema nic spolecneho,je to spis omeleta.
Olena Calderón de Kalout
|17. 1. 2008 16:45
Skoro uz zapomela cesky, protoze byla v Praze v roce 1968, ale ja chutnala hodne ceske jidlo, hlavne vepro-knedlo-zeli, pro me to bylo nejlepsi jidlo v zivote, taky to leco, a diki moc protoze zapomela recept a dneska to budu prepravit. Diky
Anonym
|24. 12. 2006 13:43
mnam
Michaela Atherton
|16. 4. 2006 19:30
Vidite, tak nakonec treba v Turecku ani nevedi, ze vari ceske Leco:o]
D K
|13. 4. 2006 16:12
Musím se taky přidat k obhájcům leča. U nás se dělá taky tak.
luckymili
|13. 4. 2006 15:58
I na Moravě se takto dělá lečo s vajíčkem.
slovenka
|13. 4. 2006 15:22
ano, je to lečo. u nás to takto robí skoro každý.
Michaela Atherton
|13. 4. 2006 14:50
Nevim, ja osobne jsem leco s vejci v zivote nejedla, tudiz si spojitost mezi temito recepty nedokazu predstavit.
Zdena z JM
|13. 4. 2006 14:16
Já tak lečo prostě dělám.Jen je fakt,že na to množství paprik a rajčat bych dala tak 5 vajec.Ale jinak je můj postup úplně stejný.
Michaela Atherton
|13. 4. 2006 13:53
Tento recept jsem prevzala z Turecke kuchyne, kde to tak nazyvaji. V prekladu v podstate znamenaji michana vejce. Je to jedno z jejich popularnich jidel, prevazne k snidani. Nechapu ale, kde pani Zdena vzala to, ze je to leco. Je v tom opravdu velke mnozstvi vajec, tudiz to opravdu vypada jako michana vejce, s lecem to nema vubec nic spolecneho. V Turecku se to vetsinou podava na topince.
Zdena z JM
|13. 4. 2006 13:07
My tomu říkáme lečo.
Marsí
|13. 4. 2006 12:48
MIchaelo...ty názvy vašich pokrmů zní jako zaklínadla..to se fakt tak jmenuje?...:o)))..je to jak z kuchyně Harryho Pottera....