
no tak ja bych se podelila o recept meho pritele,ktery je turek,a tohle jidlo delava k snidani.nakrajene turecke pepriky (velmi uzke zelene papriky) nakrajene na mudlicky osmahne na masle,prida nasekana oloupana rajcata,prohreje,a pak zalije rozslehanym vejcem,maximalne tremi.okoreni bazalkou,tymianem a spetickou chili,soli.Nemicha,jen rychle promichne aby se suroviny spojili,a necha prohrivat,dokud vejce nejsou hotova,a podava ,konzistence s lecem nema nic spolecneho,je to spis omeleta.
Skoro uz zapomela cesky, protoze byla v Praze v roce 1968, ale ja chutnala hodne ceske jidlo, hlavne vepro-knedlo-zeli, pro me to bylo nejlepsi jidlo v zivote, taky to leco, a diki moc protoze zapomela recept a dneska to budu prepravit. Diky
mnam
Vidite, tak nakonec treba v Turecku ani nevedi, ze vari ceske Leco:o]
Musím se taky přidat k obhájcům leča. U nás se dělá taky tak.
I na Moravě se takto dělá lečo s vajíčkem.
ano, je to lečo. u nás to takto robí skoro každý.
Nevim, ja osobne jsem leco s vejci v zivote nejedla, tudiz si spojitost mezi temito recepty nedokazu predstavit.
Já tak lečo prostě dělám.Jen je fakt,že na to množství paprik a rajčat bych dala tak 5 vajec.Ale jinak je můj postup úplně stejný.
Tento recept jsem prevzala z Turecke kuchyne, kde to tak nazyvaji. V prekladu v podstate znamenaji michana vejce. Je to jedno z jejich popularnich jidel, prevazne k snidani. Nechapu ale, kde pani Zdena vzala to, ze je to leco. Je v tom opravdu velke mnozstvi vajec, tudiz to opravdu vypada jako michana vejce, s lecem to nema vubec nic spolecneho. V Turecku se to vetsinou podava na topince.
My tomu říkáme lečo.
MIchaelo...ty názvy vašich pokrmů zní jako zaklínadla..to se fakt tak jmenuje?...:o)))..je to jak z kuchyně Harryho Pottera....