• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Melounové osvěžující pohoštění
Napište svůj komentář k receptu

Melounové osvěžující pohoštění

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Melounové osvěžující pohoštění
Melounové osvěžující pohoštění
Melounové osvěžující pohoštění
Melounové osvěžující pohoštění
Melounové osvěžující pohoštění
Melounové osvěžující pohoštění
Melounové osvěžující pohoštění
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Množství dle chuti:
    • meloun vychlazený
    • sýr niva
    • balkánský sýr
    • hermelín
    • balzamiková redukce , používám polevu (glazé) z balzamica
    • bazalka
    • olivy dle chuti, pokud jsme jejími milovníky

Postup přípravy receptu

1
Melounové osvěžující pohoštění můžeme připravit jak v podobě špízů, tak i jako salát. Co zvolíme je jen a jen na nás a jelikož jsou chutě každého jiné, i dochucení volíme dle svého výběru. Někdo si pochutná čistě jen na melounovo-sýrové kombinaci, jiný si salát nebo špízy doladí bazalkou, olivami, balzamikovou polevou (glazé), kterou si můžeme připravit i sami doma, ale kvalitní kupovaná je vynikající a ušetří nám čas, navíc jí nespotřebujeme tolik... Bazalku můžeme přidat jemně nasekanou, nebo jejími větvičkami proložit salát či hotové špízy, a i tak budou bazalkou příjemně ovoněné.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky!

2
Pokud chceme udělat špízy, pokrájíme si bezsemenný nebo vypeckovaný meloun na kostky či obdélníky, sýr na silnější plátky a poté na kostky či obdélníčky a poté už jen dle chuti můžeme přidat olivy, kousek bazalky... Každý si pak dle své chuti, může špíz pokapat balzamikovou polevou.
3
Pokud chceme rychlejší salátovou verzi, přepůlíme meloun a vydlabanou slupku můžeme použít jako servírovací mísu nebo použít větší klasickou. Dužinu pokrájíme na menší kousky, taktéž i sýr dle vlastního výběru a dále vše dle vlastní chuti, olivy, bazalka, balzamiko... Každý si pak nandá z mísy kolik chce.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí müsli!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Melounový salát

Melounový salát

Melounový nanuk

Melounový nanuk

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balkánský sýr Balzamiková redukce Bazalka Hermelín Meloun Olivy Sýr Niva

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Indické rybí kari

Indické rybí kari

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Dýňový koláč s ořechy II.

Dýňový koláč s ořechy II.

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Rajčatový krém z čerstvých rajčat

Velikonoční muffiny

Velikonoční muffiny

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí vývar a omáčka velouté podle…

Španělská paella krok za krokem

Španělská paella krok za krokem

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Domácí zdravé müsli: Deník veganky

Poslední sledované recepty

34
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
32
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
13
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
12
Krkovice zapečená s cibulí a sýrem
Krkovice zapečená s…
12
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm
Melitzanosalata - řecký lilkový předkrm
Melounová limonáda
Melounová limonáda
Melounové jednohubky (salát)
Melounové jednohubky (salát)
Melounové tajemství
Melounové tajemství
Melounovo-mangová granita
Melounovo-mangová granita
Melounovo-zázvorový fizz
Melounovo-zázvorový fizz
  • Recepty.cz
  • Melounové osvěžující pohoštění
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact