balzamiková redukce
, používám polevu (glazé) z balzamica
bazalka
olivy
dle chuti, pokud jsme jejími milovníky
Postup přípravy receptu
1
Melounové osvěžující pohoštění můžeme připravit jak v podobě špízů, tak i jako salát. Co zvolíme je jen a jen na nás a jelikož jsou chutě každého jiné, i dochucení volíme dle svého výběru. Někdo si pochutná čistě jen na melounovo-sýrové kombinaci, jiný si salát nebo špízy doladí bazalkou, olivami, balzamikovou polevou (glazé), kterou si můžeme připravit i sami doma, ale kvalitní kupovaná je vynikající a ušetří nám čas, navíc jí nespotřebujeme tolik... Bazalku můžeme přidat jemně nasekanou, nebo jejími větvičkami proložit salát či hotové špízy, a i tak budou bazalkou příjemně ovoněné.
Pokud chceme udělat špízy, pokrájíme si bezsemenný nebo vypeckovaný meloun na kostky či obdélníky, sýr na silnější plátky a poté na kostky či obdélníčky a poté už jen dle chuti můžeme přidat olivy, kousek bazalky... Každý si pak dle své chuti, může špíz pokapat balzamikovou polevou.
3
Pokud chceme rychlejší salátovou verzi, přepůlíme meloun a vydlabanou slupku můžeme použít jako servírovací mísu nebo použít větší klasickou. Dužinu pokrájíme na menší kousky, taktéž i sýr dle vlastního výběru a dále vše dle vlastní chuti, olivy, bazalka, balzamiko... Každý si pak nandá z mísy kolik chce.