ks
meloun
oloupaný, zbavený jadérek a nakrájený na kostičky
rajčata
malé sladké
2
ks
čekanka
Belgická, pokrájená
1
hrst
petrželka
12
ks
máta
lístky
olivový olej
přírodní
Postup přípravy receptu
1
Kostky nakrájeného melounu smícháme s feta sýrem, též na kostky nakrájeným, rajčátky, čekankou, bylinkami a olivami. Řádně promícháme a servírujeme do misek. Pokropíme olejem a limetkovou šťávou a posypeme petrželkou. Na závěr ochutíme černým pepřem a podáváme. Velice jednoduchý a osvěžující předkrm.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|22. 6. 2008 18:37
Znám z televize v trochu jednodušší obměně. Kolečka červené cibule marinujeme v limetkové šťávě. Pak smícháme s melounem, fetou, zakapeme olivovým olejem a přidáme petrželku. Mátu nedávám, nemám ji a také nejsme na její chuť zvyklí. Ty olivy tam myslím byly také, ale černé. Recept jsem viděla minimálně ve dvojím provedení, jednou myslím od Nigelly. V horkém létě je to senzační, ale jen pro ty kteří mají rádi kontrastní chutě, tady sladkého mělounu a slaného sýra.
Michaela Atherton
|10. 3. 2006 14:05
Aha:o] mozna jsem to jen blbe popsala.. Kazdy ma jiny postup. Ja kazdy meloun nakrajim na mesicky, odstranim kuru, zrnicka a pouziju duzinu. Nedelam rozdil mezi druhy melouny. Jsem clovek s malymi dlanemi a kratkymi prsty, tak je to pro me jeddnodusi. Ale s tim zlutym melounem je to dobry napad, rozhodne to vyzkousim.
Pavlína Svitáková
|8. 3. 2006 07:25
Děkuji za odpověď.Žlutý meloun jsem vytušila z toho,že jej loupeme.Červený vydlabávám(např.kuličky),je to rychlejší.:-))
Michaela Atherton
|7. 3. 2006 15:10
Jak tento salat chutna se zlutym melounem netusim, my jsme to jedli v restauraci s melounem cervenym.
Pavlína Svitáková
|6. 3. 2006 12:46
Předpokládám,že se jedná o cukrový meloun(žlutý).V parném létě to musí být bezva.Ukládám.