• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Melounové osvěžení
Napište svůj komentář k receptu

Melounové osvěžení

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Melounové osvěžení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g sýr feta
    • limetková šťáva
    • pepř celý
    • 12
      ks zelené olivy
    • 0,50
      ks meloun oloupaný, zbavený jadérek a nakrájený na kostičky
    • rajčata malé sladké
    • 2
      ks čekanka Belgická, pokrájená
    • 1
      hrst petrželka
    • 12
      ks máta lístky
    • olivový olej přírodní

Postup přípravy receptu

1
Kostky nakrájeného melounu smícháme s feta sýrem, též na kostky nakrájeným, rajčátky, čekankou, bylinkami a olivami. Řádně promícháme a servírujeme do misek. Pokropíme olejem a limetkovou šťávou a posypeme petrželkou. Na závěr ochutíme černým pepřem a podáváme. Velice jednoduchý a osvěžující předkrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Melounové osvěžující pohoštění

Melounové osvěžující pohoštění

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 22. 6. 2008 18:37

    Znám z televize v trochu jednodušší obměně. Kolečka červené cibule marinujeme v limetkové šťávě. Pak smícháme s melounem, fetou, zakapeme olivovým olejem a přidáme petrželku. Mátu nedávám, nemám ji a také nejsme na její chuť zvyklí. Ty olivy tam myslím byly také, ale černé. Recept jsem viděla minimálně ve dvojím provedení, jednou myslím od Nigelly. V horkém létě je to senzační, ale jen pro ty kteří mají rádi kontrastní chutě, tady sladkého mělounu a slaného sýra.

  • Michaela Atherton | 10. 3. 2006 14:05

    Aha:o] mozna jsem to jen blbe popsala.. Kazdy ma jiny postup. Ja kazdy meloun nakrajim na mesicky, odstranim kuru, zrnicka a pouziju duzinu. Nedelam rozdil mezi druhy melouny. Jsem clovek s malymi dlanemi a kratkymi prsty, tak je to pro me jeddnodusi. Ale s tim zlutym melounem je to dobry napad, rozhodne to vyzkousim.

  • Pavlína Svitáková | 8. 3. 2006 07:25

    Děkuji za odpověď.Žlutý meloun jsem vytušila z toho,že jej loupeme.Červený vydlabávám(např.kuličky),je to rychlejší.:-))

  • Michaela Atherton | 7. 3. 2006 15:10

    Jak tento salat chutna se zlutym melounem netusim, my jsme to jedli v restauraci s melounem cervenym.

  • Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 12:46

    Předpokládám,že se jedná o cukrový meloun(žlutý).V parném létě to musí být bezva.Ukládám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Ostatní Pro děti Červenec Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dietní Děti Vegetariáni Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čekanka Limetková šťáva Máta Meloun Olivový olej Pepř celý Petrželka Rajčata Sýr feta Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dršťková polévka grand

Dršťková polévka grand

Olejové koláčky naší babičky

Olejové koláčky naší babičky

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Penne con polo

Penne con polo

Falešný tatarák z uzeniny

Falešný tatarák z uzeniny

Králík na hořčici II

Králík na hořčici II

Melounový salát

Melounový salát

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

147
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
140
Zdravá velikonoční sekaná
Zdravá velikonoční sekaná
121
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
51
Rychlé zelené karí s mrkví a cizrnou
Rychlé zelené karí s…
46
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami
Rybí karbanátky s…

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

  • Recepty.cz
  • Melounové osvěžení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact