Znám z televize v trochu jednodušší obměně. Kolečka červené cibule marinujeme v limetkové šťávě. Pak smícháme s melounem, fetou, zakapeme olivovým olejem a přidáme petrželku. Mátu nedávám, nemám ji a také nejsme na její chuť zvyklí. Ty olivy tam myslím byly také, ale černé. Recept jsem viděla minimálně ve dvojím provedení, jednou myslím od Nigelly. V horkém létě je to senzační, ale jen pro ty kteří mají rádi kontrastní chutě, tady sladkého mělounu a slaného sýra.
Aha:o] mozna jsem to jen blbe popsala.. Kazdy ma jiny postup. Ja kazdy meloun nakrajim na mesicky, odstranim kuru, zrnicka a pouziju duzinu. Nedelam rozdil mezi druhy melouny. Jsem clovek s malymi dlanemi a kratkymi prsty, tak je to pro me jeddnodusi. Ale s tim zlutym melounem je to dobry napad, rozhodne to vyzkousim.
Děkuji za odpověď.Žlutý meloun jsem vytušila z toho,že jej loupeme.Červený vydlabávám(např.kuličky),je to rychlejší.:-))
Jak tento salat chutna se zlutym melounem netusim, my jsme to jedli v restauraci s melounem cervenym.
Předpokládám,že se jedná o cukrový meloun(žlutý).V parném létě to musí být bezva.Ukládám.