• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Melounové osvěžení
Napište svůj komentář k receptu

Melounové osvěžení

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Melounové osvěžení
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g sýr feta
    • limetková šťáva
    • pepř celý
    • 12
      ks zelené olivy
    • 0,50
      ks meloun oloupaný, zbavený jadérek a nakrájený na kostičky
    • rajčata malé sladké
    • 2
      ks čekanka Belgická, pokrájená
    • 1
      hrst petrželka
    • 12
      ks máta lístky
    • olivový olej přírodní

Postup přípravy receptu

1
Kostky nakrájeného melounu smícháme s feta sýrem, též na kostky nakrájeným, rajčátky, čekankou, bylinkami a olivami. Řádně promícháme a servírujeme do misek. Pokropíme olejem a limetkovou šťávou a posypeme petrželkou. Na závěr ochutíme černým pepřem a podáváme. Velice jednoduchý a osvěžující předkrm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Melounové tajemství

Melounové tajemství

Melounové osvěžující pohoštění

Melounové osvěžující pohoštění

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Di | 22. 6. 2008 18:37

    Znám z televize v trochu jednodušší obměně. Kolečka červené cibule marinujeme v limetkové šťávě. Pak smícháme s melounem, fetou, zakapeme olivovým olejem a přidáme petrželku. Mátu nedávám, nemám ji a také nejsme na její chuť zvyklí. Ty olivy tam myslím byly také, ale černé. Recept jsem viděla minimálně ve dvojím provedení, jednou myslím od Nigelly. V horkém létě je to senzační, ale jen pro ty kteří mají rádi kontrastní chutě, tady sladkého mělounu a slaného sýra.

  • Michaela Atherton | 10. 3. 2006 14:05

    Aha:o] mozna jsem to jen blbe popsala.. Kazdy ma jiny postup. Ja kazdy meloun nakrajim na mesicky, odstranim kuru, zrnicka a pouziju duzinu. Nedelam rozdil mezi druhy melouny. Jsem clovek s malymi dlanemi a kratkymi prsty, tak je to pro me jeddnodusi. Ale s tim zlutym melounem je to dobry napad, rozhodne to vyzkousim.

  • Pavlína Svitáková | 8. 3. 2006 07:25

    Děkuji za odpověď.Žlutý meloun jsem vytušila z toho,že jej loupeme.Červený vydlabávám(např.kuličky),je to rychlejší.:-))

  • Michaela Atherton | 7. 3. 2006 15:10

    Jak tento salat chutna se zlutym melounem netusim, my jsme to jedli v restauraci s melounem cervenym.

  • Pavlína Svitáková | 6. 3. 2006 12:46

    Předpokládám,že se jedná o cukrový meloun(žlutý).V parném létě to musí být bezva.Ukládám.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Ostatní Pro děti Červenec Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Dietní Děti Vegetariáni Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čekanka Limetková šťáva Máta Meloun Olivový olej Pepř celý Petrželka Rajčata Sýr feta Zelené olivy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Velikonoční syrek

Velikonoční syrek

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Volská oka speciál

Volská oka speciál

Zemplínský koláč

Zemplínský koláč

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Pohanka na sladko

Pohanka na sladko

Dršťková polévka podle mojí babičky

Dršťková polévka podle mojí babičky

Izraelský hummus

Izraelský hummus

Doporučujeme

40 minut
Risotto se špenátem a bylinkami

Risotto se špenátem a bylinkami

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

50
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
45
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
40
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
40
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
39
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
AHA.cz Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Na večírku létaly polibky: Trojan sváděl slečnu Dvořáka!

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Z lacinosti noblesa? Slováková, Vémola i Dragounová ukázaly, že elegance je sexy!

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Krásná lékárnice Doleželová: Nový chlap!?

Krásná lékárnice Doleželová: Nový chlap!?

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

Velký horoskop práce a financí na červenec: Jak na tom budete s kariérou a komu se peníze jen pohrnou?

  • Recepty.cz
  • Melounové osvěžení
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact