Množství surovin záleží na počtu strávníků a na Vaší chuti. Meloun pokrájíme na silnější plátky (1,5 - 2 cm), které rozkrájíme na kostičky (trojúhelníčky) a skládáme na talíř. Z balkánského sýru krájíme plátky, ty pokládáme na kousky melounu, vše necháme vychladit. Před podáváním do jednohubek zapíchneme párátka.
2
* Pokud se neobejdeme bez masa, můžeme dát na jednohubky i kousek pršutu.
3
* Pokud se nechceme zdržovat tvořením jednohubek, pokrájený meloun s balkánským sýrem smícháme a uděláme salát.
Takhle jím meloun od mala, akorát že se tím nezdržují to nakrájet. Do jedné ruky meloun a do druhé balkánský sýr :-)
Tak se jí v Moldávie když je melounová sezona.
Bez sýra meloun nejím :-)
Zíral jsem jak je to dobrý, salát mi přijde lepší, protože s ním není taková práce a je jedno, jak se všechno nakrájí.
Ema
|20. 7. 2013 18:06
Jejej, to byla bašta. Salát funguje jak vnitřní klimatizace, ochladí nás a moc dobře chutná <:-) . Určitě ho budeme dělat dál. Dokonce chutná i prckovi :-)) !
Aneta
|21. 8. 2012 14:40
Doma na mě koukali jako kdybych spadla z měsíce a pak mi jednohubky samou zvědavostí snědly :-( . Udělala jsem další na dva táci z menšího melouna a konečně jsem si užila i já, fakt skvěle osvěží a mě stačily i na hladový žaludek.
Báječné, byla jsem překvapená a nejen já, jaká je to dobrota
Adík
|5. 7. 2012 17:13
Vynikající <:-) chladíme během pár dní už několikátou mísu a musím říct,že se v nás tak rychle zmizí,že jsem už rezignovala na vyndavání peciček :-))
Adámková
|28. 6. 2012 10:22
Udělala jsem jak s balkánem tak i s nivou a oba saláty nám chutnaly. Mě teda víc s s tím balkánem, ale příteli oba.
Di
|23. 6. 2012 09:04
Do salátu přidejte trochu červené cibule, kterou jste marinovali v limetkové šťávě, a zastříkněte olivovým olejem. Patří tam i černé olivy, ale bez těch se já osobně obejdu. :-P
Když jsem tenhle salát vyráběla, přítel a jeho babička na mě koukali jako kdybych co nevidět měla vrhnout šavli. Inspirovala jsem se v komentářích a použila cibuli marinovanou v citronové šťávě (limetka nebyla) a mátu. Černé olivy podle mě rozbíjejí osvěžující chuť salátu.
Salát byl výborný a nejvíc nadšená z něj byla babička, klasická kuchařka
Petr
|21. 7. 2011 12:59
fakt dobrý 8-)
Dana
|2. 7. 2011 10:57
výborné, meloun zbožňuju na všechny způsoby
Honzíková
|29. 6. 2011 14:06
Vážně je to moooc dobré a to jsem tomu vůbec nevěřila. Při výrobě balkánského salátu jsem smíchala trochu sýru s melounem a ejhle! Už se chladí celá mísa :-P :-D
Di
|29. 6. 2011 09:03
Dělám salát, do kterého přidávám červenou cibuli, marinovanou v limetkové šťávě a trochu olivového oleje. Je to recept Nigelly Lawson. Ona tam dává ještě černé olivy, které já úplně nemusím, a nasekanou mátu. Je to skvělé letní osvěžující jídlo. 8-)