Meloun dejte na chvíli do mrazničky. Meloun tak získá tužší konzistenci a bude se tak lépe zpracovávat. Opláchněte špenátové listy a sýr Nivu nakrájejte na kostičky. Umyté bazalkové listy natrhejte nadrobno. V salátové míse smíchejte ocet, sůl a čerstvě mletý bílý pepř. Přidejte olivový olej, špenátové listy, natrhanou bazalku a kostičky sýra. Z chlazeného melounu vytvořte pomocí tvořítek na zmrzlinu nebo lžičky kuličky a ty přimíchejte do salátu. Podávejte vychlazené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
recepty 73
|6. 8. 2010 22:51
...u nás se místo nivy dává balkánský sýr a je to v horkém počasí nejoblíbenější ,,zobačka,,
Vlasta Rajnišová
|29. 6. 2010 12:35
Naprosto vynikající! Dělám pouze meloun- nivu a špenát a nemá to chybu!
Majka Přidalová
|2. 6. 2007 14:18
Meloun se tam ani dávat nemusí, zkoušela jsem i bez něj a bylo to moc dobré, ale čas od času takové experimentování snad moc nezaškodí. A určitě je to zdravější než vepřové :)
MartinV
|2. 6. 2007 09:54
Podle Ajurvédy by se měl meloun jíst zcela samostatně (dokonce i odděleně od jiného ovoce, neboť se tráví expresní rychlostí), ale určitě to bude dobrota. Mám také rád sýrové variace a takovéto "hříšky" jsou oproti českému vepřovíčku nebe a dudy...