• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Meloun se špenátem a Nivou
Napište svůj komentář k receptu

Meloun se špenátem a Nivou

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meloun se špenátem a Nivou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g meloun
    • 200
      g sýr niva
    • 120
      g listový špenát
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 6
      ks bazalka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Meloun dejte na chvíli do mrazničky. Meloun tak získá tužší konzistenci a bude se tak lépe zpracovávat. Opláchněte špenátové listy a sýr Nivu nakrájejte na kostičky. Umyté bazalkové listy natrhejte nadrobno. V salátové míse smíchejte ocet, sůl a čerstvě mletý bílý pepř. Přidejte olivový olej, špenátové listy, natrhanou bazalku a kostičky sýra. Z chlazeného melounu vytvořte pomocí tvořítek na zmrzlinu nebo lžičky kuličky a ty přimíchejte do salátu. Podávejte vychlazené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pangas se špenátem a nivou

Pangas se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty 73 | 6. 8. 2010 22:51

    ...u nás se místo nivy dává balkánský sýr a je to v horkém počasí nejoblíbenější ,,zobačka,,

  • Vlasta Rajnišová | 29. 6. 2010 12:35

    Naprosto vynikající! Dělám pouze meloun- nivu a špenát a nemá to chybu!

  • Majka Přidalová | 2. 6. 2007 14:18

    Meloun se tam ani dávat nemusí, zkoušela jsem i bez něj a bylo to moc dobré, ale čas od času takové experimentování snad moc nezaškodí. A určitě je to zdravější než vepřové :)

  • MartinV | 2. 6. 2007 09:54

    Podle Ajurvédy by se měl meloun jíst zcela samostatně (dokonce i odděleně od jiného ovoce, neboť se tráví expresní rychlostí), ale určitě to bude dobrota. Mám také rád sýrové variace a takovéto "hříšky" jsou oproti českému vepřovíčku nebe a dudy...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Ovoce Oběd Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Listový špenát Meloun Ocet Olivový olej Pepř mletý Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazole z Vysočiny

Fazole z Vysočiny

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Chlupaté knedlíky ze solamylu

Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách

Barvená velikonoční vejce v…

Roláda s vajíčkovým salátem

Roláda s vajíčkovým salátem

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Masovo-zeleninová rýže

Masovo-zeleninová rýže

Jednoduchý švestkový koláč

Jednoduchý švestkový koláč

Květák (brokolice) nejen v sýrovém bešamelu

Květák (brokolice) nejen v sýrovém…

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

221
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
73
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
71
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
65
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
55
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Meloun se špenátem a Nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact