• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Meloun se špenátem a Nivou
Napište svůj komentář k receptu

Meloun se špenátem a Nivou

autor: Majka Přidalová
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Meloun se špenátem a Nivou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g meloun
    • 200
      g sýr niva
    • 120
      g listový špenát
    • 3
      lžíce olivový olej
    • 1
      lžíce ocet
    • 6
      ks bazalka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Meloun dejte na chvíli do mrazničky. Meloun tak získá tužší konzistenci a bude se tak lépe zpracovávat. Opláchněte špenátové listy a sýr Nivu nakrájejte na kostičky. Umyté bazalkové listy natrhejte nadrobno. V salátové míse smíchejte ocet, sůl a čerstvě mletý bílý pepř. Přidejte olivový olej, špenátové listy, natrhanou bazalku a kostičky sýra. Z chlazeného melounu vytvořte pomocí tvořítek na zmrzlinu nebo lžičky kuličky a ty přimíchejte do salátu. Podávejte vychlazené.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pangas se špenátem a nivou

Pangas se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Kuřecí nudličky se špenátem a nivou

Zapečené palačinky se špenátem

Zapečené palačinky se špenátem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty 73 | 6. 8. 2010 22:51

    ...u nás se místo nivy dává balkánský sýr a je to v horkém počasí nejoblíbenější ,,zobačka,,

  • Vlasta Rajnišová | 29. 6. 2010 12:35

    Naprosto vynikající! Dělám pouze meloun- nivu a špenát a nemá to chybu!

  • Majka Přidalová | 2. 6. 2007 14:18

    Meloun se tam ani dávat nemusí, zkoušela jsem i bez něj a bylo to moc dobré, ale čas od času takové experimentování snad moc nezaškodí. A určitě je to zdravější než vepřové :)

  • MartinV | 2. 6. 2007 09:54

    Podle Ajurvédy by se měl meloun jíst zcela samostatně (dokonce i odděleně od jiného ovoce, neboť se tráví expresní rychlostí), ale určitě to bude dobrota. Mám také rád sýrové variace a takovéto "hříšky" jsou oproti českému vepřovíčku nebe a dudy...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Chuťovky Zdravě i chutně Ovoce Oběd Svačina Pozdní večeře Syrové Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Listový špenát Meloun Ocet Olivový olej Pepř mletý Sůl Sýr Niva
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Nedělní štola

Nedělní štola

Buchty - těsto z domácí pekárny

Buchty - těsto z domácí pekárny

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Poslední sledované recepty

62
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
48
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
39
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
33
Jahodový dort - krémový
Jahodový dort - krémový
33
Losos na pomerančích
Losos na pomerančích

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Pawlowská v péči odborníků: Kolik zhubla a o své roli v Zoo

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Utíká váš muž za mladší? Nechte ho a začněte žít

Blesk.cz Mahulena Bočanová vzteky bez sebe: Podvodníci ji zneužili na charitu!

Mahulena Bočanová vzteky bez sebe: Podvodníci ji zneužili na charitu!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

  • Recepty.cz
  • Meloun se špenátem a Nivou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact