Smícháme všechny ingredience a vypracujeme těsto. Pozor: med musí být opravdu teplý a lžička sody dělá s těstem hotové zázraky.
2
Doporučuje se nechat těsto přes den odležet, ale mám výbornou zkušenost také s tím, že můžete péct okamžitě, pokud jste v časovém presu. Perníčky nepečte úplně dohněda, potom jsou vysušené a logicky tvrdé. Ihned po vytažení z trouby potíráme rozšlehaným vajíčkem. Tento recept pečeme doma snad už deset let, takže je opravdu osvědčený.
3
Přeji příjemné pečení, já se letos chystám na chaloupku!:-)
Nevím, kdo dal tomuhle receptu hodnocení 5 a ani nepřidal komentář s čím byl nespokojen. Každopádně jsem ho schválně zkusila a musím říct,že perníčky jsou opravdu dobré. Suroviny se musí delší dobu zpracovávat než vznikne těsto,ale kdo má super robot tak to má bez práce. Vyzkoušela jsem je i na návštěvě a chutnaly. Měkké jsem je ale moc neměla, ale stačí k nim přidat půlku jablíčka a za dva dny jsou krásně vláčné. Takže za mě určitě doporučuji ;-)