Toto je těsto prý na chaloupku, ale podle mého není, protože když vychladne, tak změkne a nechce ztvrdnout. Med, cukr a máslo rozehříváme za stálého míchání, až se cukr rozpustí. Necháme vychladnout. Pak vmícháme vejce, mouku smíchanou s kořením, kakaem a práškem do pečiva a rum. Vypracujeme těsto a pokud je lepivé, tak přidáme ještě mouku. Zabalíme do fólie a necháme přes noc v lednici.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Gábina H
|27. 10. 2008 11:07
Díly se spojují až po upečení bílkovou polevou.
Lenka Kudlová
|25. 10. 2008 08:26
Ráda bych zkusila chaloupku udělat, ale z receptu jsem nepochopila kdy (před pečením nebo až po) a čím jednotlivé díly spojit. Prosím proto o radu, děkuji.
Andrea Manová
|16. 12. 2007 11:04
Dělala jsem z tohoto těsta perníkovou chaloupku a měla jsem strach,že se mi rozpadne,ale chaloupka krásně drží tvar,mám ji zabalenou v celofáně,aby na ni nesedal prach a děti jsou nadšené.Jen ji příště udělám trochu menší.
Petra Jirsová
|16. 12. 2006 15:43
Já jich většinou dělám hodně a malý,protože to těsto je vážně měkké a nemám takový strach,že se rozpadnou. V receptu jsoutyto rozměry.střecha 2x -15x24,Boční stěny 2x-10x22,2x-15x22,základna 20x30,komín4x-3x4