Sůl, mouku a droždí si hezky promícháme v misce. Přilijeme vodu a znovu promícháme. Dle chuti přidáme česnek a cibulku. Nyní je na čase nechat těsto 8 hodin kynout pod fólií.
2
Po uplynutí osmi hodin dáme těsto na pomoučněný vál a přeložíme
3
několikrát strany těsta přes sebe. Poté posypeme moukou a ještě chvilku necháme odpočívat.
4
Po chvilce si z těsta vytvarujeme bochník a opět ještě hodinu ponecháme kynout.
5
Až bude čas, předehřejeme troubu, Láďa Hruška doporučuje na 200°C. Formu, do které bochník dáme, si necháme rozpálit v troubě. Litinová forma s poklicí je nejideálnější. Když se nám forma rozpálí, vložíme do ní bochník a přikryjeme pokličkou.
6
Chléb pečeme cca 30 minut, po této době poklici sundáme, ale dopékáme dál, ještě dalších 20 minut.
7
Když je chléb hotový a krásně zavoní, vyndáme ho a potřeme vodou smíchanou se solí.