Brambory očistíme, nakrájíme na kolečka, přidáme sůl, česnek, kmín, klobásu vcelku, dáme vařit. Když jsou uvařené, uděláme jíšku (polévka má být hustější) a přidáme k bramborám společně se smetanou. Klobásu vyjmeme, nakrájíme na kolečka a vložíme zpět do polévky. Převaříme. Když polévka začne vřít, rozklepneme do ní vajíčka. Počkáme, aby se vajíčka srazila, potom opatrně promícháme.
2
Na každou porci počítáme jedno vejce. Dochutíme octem.
Pritele polevka zprvu nenadchla, pak si ji hodne okyselil a opepril a rekl, ze je dobra. Kazdopadne lepsi byla az druhy den, kdyz se rozlezela.
Tereza J.
|23. 9. 2008 18:39
Danka, ja skoré zemiačky nelúpem, len dobre očistím kartáčikom. Teraz ich už lúpem. Ale ak máte pekné malé zemiačky a k tomu červené, tak by som ich nelúpala, len pred vyrením dobre okartáčovala, bude to pekné :)))
Dana Olbrichova
|22. 9. 2008 21:30
Terezko, ty brambory maji byt oloupane nebo je staci ocistit kartackem? Mam doma male cervene bramburky, ktere je skoda loupat a krasne by to vypadalo.Dekuji. Ladko, s tim libeckem je to dobry napad, nerada pridavam magi a umela ochucovadla.
Tereza J.
|22. 9. 2008 21:07
Áno Janka, pouýívam malé zemiaky, ono sa dá použiť aj narezaný zemiak, ale už to vyzerá inak, a nie je to také pekné a zaujímavé :)))
ladislava staffenová
|22. 9. 2008 13:58
Jani,když tak to velké kolečko překroj a budeš mít 2 půlkolečka :)))
Jana Remková
|22. 9. 2008 13:51
Taky znám a je opravdu výborná.Jen by mne zajímala ta kolečka z brambor v polévce,to musí být zajímavé,asi by to měly být menší brambory,že?
ladislava staffenová
|21. 9. 2008 21:09
Tuhle polévku znám (sice pod jiným názvem) každopádně je výborná.,já tam jen ještě přidám libeček. Ale je dobrá!!