Vše zpracujeme na jednolitou hmotu a v chladničce necháme půl hodinu ztuhnout. Potom odebíráme kousky těsta, obalíme v mouce a vtláčíme do suchých formiček. Upečeme, vyklopíme z formiček a teplé obalíme ve směsi práškového a vanilkového cukru.
Loni se mi tlapky nepovedla, tak jsem hledala jiný recept a našla tento. Musím říct, že tlapky paní Terezky jsou skvělé. Množství mi vyšlo tak na jeden plech, příště budu muset dávat o trošku míň těsta do formiček, protože mi při pečení vyběhlo až moc a to jsem amonia dala opravdu jen špetku.
Tereza J.
|27. 11. 2008 08:51
Anička, to závisí od toho, kde bývaš. Ak v paneláku, kde je suchší vzduch. tak nechávam odležať tak 3 týždne, ak v rodinnom dome, tam je vlhkejšie, stačí tak týždeň až 10 dní.
Anna R.
|26. 11. 2008 22:15
Terezko, chtěla bych se zeptat, kdy je tak péct,aby byly tlapy na Vánoce správně uleželé.Děkuji za odpověď.
Klára Keselyova
|23. 11. 2008 22:00
Terezka, Ladka,ďakujem. Dúfam, že sa mi podaria. Dám vedieť.
ladislava staffenová
|23. 11. 2008 19:23
Přesně tak a děkuju. :-)))
Tereza J.
|23. 11. 2008 19:00
Áno, súhlasím)) Cesto dávam po okraj formičiek, už to mám v oku, na ktorú formičku akú guličku )) Ak dáš Klárika menej, tak jednoducho trocha pridáš.
ladislava staffenová
|23. 11. 2008 18:16
Klárko, dovolím si odpovědět dřív než Terezka - snad se nebude zlobit :-))). U nás tyhle tlapky taky patří ke stálicím velice oblíbeným. Já je plním tak, že je přesně zarovnám s okrajem formiščy. Ony nabudou a kdyby toho těsta tam bylo moc, bylo by to nafouklé a nehezké.Určitě ne zase poloprázdné - prostě srovnejte třeba nožem těsto a okraj formičky. Takto to dělám já a vždy se povedou. Terezka používá ty samé ingredience, tak snad bude souhlasit :-))Jak je to, Terezko? :-))
Klára Keselyova
|23. 11. 2008 16:30
Terezka, tie formičky plníme celkom,alebo necháme preliačinu, ktorá sa pečením vyplní. Chcem ich vyskúšať. Medvedie labky sa mi málokedy vydaria a všetci ich majú radi.Ďakujem. Prajem krásny zasnežený koniec výkendu. Klára