• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapky II.
Napište svůj komentář k receptu

Medvědí tlapky II.

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
2.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medvědí tlapky II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 240
      g hladká mouka
    • 190
      g máslo
    • 120
      g moučkový cukr
    • skořice trochu
    • citronová kůra Z půl citronu
    • amonium (salajka, jelení sůl)
    • 90
      g ořechy
    • 10
      g kakao

Postup přípravy receptu

1
Vše zpracujeme na jednolitou hmotu a v chladničce necháme půl hodinu ztuhnout. Potom odebíráme kousky těsta, obalíme v mouce a vtláčíme do suchých formiček. Upečeme, vyklopíme z formiček a teplé obalíme ve směsi práškového a vanilkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medvědí tlapa

Medvědí tlapa

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

Uzená medvědí omáčka

Uzená medvědí omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nerusa | 6. 12. 2012 17:15

    Loni se mi tlapky nepovedla, tak jsem hledala jiný recept a našla tento. Musím říct, že tlapky paní Terezky jsou skvělé. Množství mi vyšlo tak na jeden plech, příště budu muset dávat o trošku míň těsta do formiček, protože mi při pečení vyběhlo až moc a to jsem amonia dala opravdu jen špetku.

  • Tereza J. | 27. 11. 2008 08:51

    Anička, to závisí od toho, kde bývaš. Ak v paneláku, kde je suchší vzduch. tak nechávam odležať tak 3 týždne, ak v rodinnom dome, tam je vlhkejšie, stačí tak týždeň až 10 dní.

  • Anna R. | 26. 11. 2008 22:15

    Terezko, chtěla bych se zeptat, kdy je tak péct,aby byly tlapy na Vánoce správně uleželé.Děkuji za odpověď.

  • Klára Keselyova | 23. 11. 2008 22:00

    Terezka, Ladka,ďakujem. Dúfam, že sa mi podaria. Dám vedieť.

  • ladislava staffenová | 23. 11. 2008 19:23

    Přesně tak a děkuju. :-)))

  • Tereza J. | 23. 11. 2008 19:00

    Áno, súhlasím:))) Cesto dávam po okraj formičiek, už to mám v oku, na ktorú formičku akú guličku :))) Ak dáš Klárika menej, tak jednoducho trocha pridáš.

  • ladislava staffenová | 23. 11. 2008 18:16

    Klárko, dovolím si odpovědět dřív než Terezka - snad se nebude zlobit :-))). U nás tyhle tlapky taky patří ke stálicím velice oblíbeným. Já je plním tak, že je přesně zarovnám s okrajem formiščy. Ony nabudou a kdyby toho těsta tam bylo moc, bylo by to nafouklé a nehezké.Určitě ne zase poloprázdné - prostě srovnejte třeba nožem těsto a okraj formičky. Takto to dělám já a vždy se povedou. Terezka používá ty samé ingredience, tak snad bude souhlasit :-))Jak je to, Terezko? :-))

  • Klára Keselyova | 23. 11. 2008 16:30

    Terezka, tie formičky plníme celkom,alebo necháme preliačinu, ktorá sa pečením vyplní. Chcem ich vyskúšať. Medvedie labky sa mi málokedy vydaria a všetci ich majú radi.Ďakujem. Prajem krásny zasnežený koniec výkendu. Klára

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Madlenky Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Amonium Citronová kůra Hladká mouka Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Skořice
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Vepřová roláda se zeleninovou náplní

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Polévka ze zeleného hrášku

Polévka ze zeleného hrášku

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci "Mandarin"

Asijská křupavá kachní prsa s lívanci…

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

"Štafetky" - zákusky, roláda, řez

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Skořicové šneky

Skořicové šneky

Bramborové knedlíky sypané cibulovo-uzenou směsí

Bramborové knedlíky sypané cibulovo…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

18
Sněhové pusinky s pomeranči v sirupu
Sněhové pusinky s…
17
Mazanec z domácí pekárny
Mazanec z domácí pekárny
16
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
16
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
15
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

Kate s Williamem na obhlídce Severního Irska: Ťukli si jabčákem

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
Medvědí tlapa
Medvědí tlapa
Medzevská bramborová polévka
Medzevská bramborová polévka
Mechové muffiny
Mechové muffiny
Mechové muffiny s ovocem
Mechové muffiny s ovocem
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapky II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact