• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapa
Napište svůj komentář k receptu

Medvědí tlapa

autor: spyenax
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Medvědí tlapa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bramboráky pro 2 osoby
    • 1
      kg brambory
    • 6
      stroužek česnek
    • 100
      g šunka (nemusí být)
    • 3
      ks vejce
    • mouka
    • mléko
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • sádlo
  • Náplň - nejlépe smíchat alespo
    • eidam sýr
    • hermelín
    • sýr niva
    • mozzarella

Postup přípravy receptu

1
Připravíme klasické těsto na bramborák - nastrouháme na hrubém struhadle brambory, přidáme prolisovaný česnek, tři vejce, šunku nakrájíme na drobné čtverečky (pokud šunku vynecháme nic se neděje), okořeníme solí, pepřem a majoránkou, zahustíme hladkou moukou a podle potřeby doředíme těsto mlékem.
2
Bramboráky smažíme hrubší, protože na jednu porci použijeme pouze dva. Používáme výhradně sádlo, na oleji nejsou bramboráky tak křupavé.
3
Horký bramborák posypeme strouhaným sýrem podle libosti a rychle překlopíme druhým horkým bramborákem, aby se sýr rozpustil.
4
Podáváme se zeleninovou oblohou. Je to sice trochu kaloričtejší jídlo, ale je to něco naprosto fantastického, ale občas neuškodí - určitě vyzkoušejte!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Medvědí tlapky II.

Medvědí tlapky II.

Maďarská medvědí polévka

Maďarská medvědí polévka

Uzená medvědí omáčka

Uzená medvědí omáčka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča Sládková | 21. 3. 2010 20:44

    Moc se mi nedařilo rozpustit sýr pouhým přiklopením bramboráku a navíc jsem potřebovala mít více porcí hotových naráz, tak jsem sýrem plněný bramboráky naskládala na plech a před podáváním je na pár minut zapekla. Sýr se krásně roztekl (ba trochu i vytekl), ale to nevadilo. Kombinace bramboráku a sýra je jedinečná, vřele doporučuji všem vyzkoušet!!!!! Simča

  • Lucie Zapalačová | 14. 3. 2007 10:18

    Ono se to zdá hodně, ale vemte si, že brambory jsou docela těžké a když se oškrábou, máme z kila najednou 3/4. Množství je fakt na Vás, já jsem ty bramobry nevážila, ale řekla bych, že to cca kilo bylo. Taky klidně můžete smažit tenší - já jsem udělala pořádně hrubé, protože se mi nechtělo smažit každému pět:)

  • Jaroslava Oumarová | 12. 3. 2007 13:06

    Tak to u nás je normální dělat bramborákové těsto do lavoru :-))

  • Ivana K. | 12. 3. 2007 12:09

    Ještě, že nemám takové jedlíky, pro každého člena rodiny bramboráky z 1/2 kg brambor...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Eidam sýr Hermelín Majoránka Mléko Mouka Mozzarella Pepř mletý Sádlo Sůl Šunka Sýr Niva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Pražský koláč

Pražský koláč

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Malý korpus

Malý korpus

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se zelím

Jednoduchá schwarzwaldská šunka se…

Brokolice (květák) se sýrovou smetanou - zapečená

Brokolice (květák) se sýrovou…

Adžika směs z mletého masa

Adžika směs z mletého masa

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

99
Máslové řízky
Máslové řízky
88
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
70
Dýňová tortila
Dýňová tortila
20
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou
Kotlety s ořechy a…
16
Bramborový guláš
Bramborový guláš

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Medový listový závin
Medový listový závin
Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňková marináda s mátou a jogurtem
Meduňkový sirup
Meduňkový sirup
Medvědí tlapky II.
Medvědí tlapky II.
Medzevská bramborová polévka
Medzevská bramborová polévka
Mechové muffiny
Mechové muffiny
  • Recepty.cz
  • Medvědí tlapa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact